Множество проучвания показват връзка между месеца на раждане и здравословните проблеми, към които сме предразположени, или характерните ни качества. Основна роля за това играе количеството на слънчевите, които получаваме в утробата и през месеците след раждането.

Вижте какво твърдят учените за вашия месец:

Януари

Хората, родени през януари, по-често страдат от епилепсия, болест на Алцхаймер и болест на Крон. Според учените причината за това е, че януарските бебета са изложени на по-малко слънчева светлина в месеците след раждането си. Лекарите напомнят, че по време на бременността и в първите няколко месеца слънчевата светлина е много важна за бебето. Липсата на достатъчно витамин D може да доведе и до други заболявания.

Февруари

Февруарските бебета също не получават достатъчно слънчева светлина, което може да доведе до предразположеност към проблеми със съня, например нарколепсия. Както казахме и при януарските бебета – слънчевите лъчи са много важни както по време на бременността, така и през месеците след раждането. Проблемите със съня намаляват работоспособността през деня и затова февруарските бебета може да не се превърнат в най-работливите възрастни.

Март

Учените са открили, че мартенските бебета често страдат от респираторни проблеми, като астма. Липсата на достатъчно витамин D може да забави развитието на дихателните органи и от там се получават тези проблеми.

Април

Майките на априлските бебета често не се излагат на достатъчно слънчеви лъчи, което повлиява и на бебето им. Според учените децата, родени през април, често са предразположени към депресивни състояния, резки промени в настроението и аутизъм. Освен това е по-вероятно да станат алкохолици.

Май

Децата, родени през май, са по-предразположени към развитието на диабет и глаукома. Ако майката не е излизала достатъчно на слънце през последните месеци от бременността, това може да доведе и до по-ниско IQ у бебето.

Юни

Определено има много предимства да си роден през лятото. Юнските деца получават достатъчно слънчеви лъчи както в утробата, така и през месеците след това. Юнските бебета обикновено са много здрави.

Юли

Юлските бебета много приличат на юнските, с единствената разлика, че слънцето е в още по-големи количества и затова и допаминът (хормонът на щастието) у юлските бебета е в повече. Това означава, че юлските деца са големи оптимисти и са много слънчеви хора.

Август

Въпреки че нямат проблем с витамин D, учените са открили, че много от децата, родени през август, не са добри ученици. Те запомнят по-бавно и се представят по-зле на тестовете. Вероятната причина е, че обикновено тези деца са най-малките в класа и не могат да поддържат същото темпо като връстниците си. Според проучванията поне 30% от тези деца имат сериозни проблеми в училище. Тъй като не се справят добре в училище, им е трудно да имат стабилна професия и като възрастни.

Септември

Децата, родени през септември, са по-тихи и отстъпчиви, но също така са много интелигентни и талантливи. Обикновено са много успели в професионален план.

Октомври

Децата, родени през октомври, получават идеалното количество слънчеви лъчи в утробата и първите месеци след раждането, затова учените твърдят, че октомврийските хора живеят най-дълго – средно с около 160 дни повече.

Ноември

През 2005 г. шведски учени доказват, че хората, родени през ноември, страдат от понижени нива на допамина – хормона на щастието. Което означава, че е много вероятно ноемврийските личности да са големи песимисти.

Декември

Според американските учени хората, родени през декември, по-често страда от алергии и психологически проблеми, като биполярно разстройство.