Мили дами, искам да споделя с вас няколко цитата от една любима своя книга, написана от една още по-любима мноя авторка. Тази книга си струва да бъде прочетена от всяка жена, която е забравила колко е специална, колко е стойностна, колко е... небикновена!

Надявам се, че следващите редове ще са началото на едно прекрасно пътуване за всяка от вас. Пътуване, което ще ви отведе там, където трябва да бъдете. Пътуване, което ще ви доведе до... самите вас! 

Научи се да казваш СТОП

"Необикновената жена намира време, в което да натиска стоп бутона си и да презарежда кладенеца на душата си – да прощава, да благодари, да разчиства всичко излишно от себе си и от живота си и да се докосва до тишината и истинската си същност."

Научи се да се приемаш

"В гърдите на необикновената жена живее безполова душа, която притежава силата на мъжкото и интуицията на женското. Тя не се опитва да е винаги идеална – приема всичко в себе си – тъмно и светло, с любов и осъзнаване."

Научи се да оставяш ентусиазмът да те води

"Необикновената жена е влюбена жена! Тя има своята огромна страст, която е ентусиазирана, и много всекидневни огънчета, които я палят за пълноценен живот. Тя първо обича... всичко друго е на заден план."

Научи се да се променяш

"Необикновената жена е наясно с начините, по които сама пречи на щастието си, и с много търпение и последователност се "лекува" от всичко, което й пречи да бъде жената, каквато иска да е, и да живее живота на мечтите си."

Научи се да цениш времето си

"Необикновената жена не си губи времето с неща, които не са важни за нея. Тя използва максимално ползотворно деня си. Тя е вожд, който се бори за истинския си Аз и за истинските си мечти."

Начи се да живееш в мига

"Необикновената жена живее в настоящия момент. Тя влага най-доброто, на което е способна, във всяко нещо от своя ден – в действията си и в отношенията си с хората, до които се докосва. Тя е жена, която царува в царството на Мига."

Научи се да избираш чувствата си

"Необикновената жена... е наясно, че всичко, което се случва около нея, зависи пряко от това, което се случва вътре в нея, от нейния начин на интерпретация на фактите. Осъзнатата жена е убедена, че всичко в живота й е съвършено точно такова, каквото е в момента."

Научи се да спасяваш себе си

"Необикновената жена има своите "емоционални сривове", но тя знае, че те са нещо нормално и при правилно реагиране от нейна страна може дори да са полезни. Необикновената жена има си има своята "спасителна жилетка", която й помага да не потъне при корабокрушение."

Научи се да мечтаеш

"Необикновената жена е мечтателка, която знае как да осъществява желанията си с отворени очи. Тя познава най-съкровените си и непреходни мечти и всеки ден се грижи за това те да израстват."

Научи се да живееш интересно

"Необикновената жена води колоритен и интересен живот, защото сама си го прави такъв. Предизвиква интересни хора, случки и занимания да насищат дните й с най-различни цветове."

Научи се да забравяш думичката "трябва"

"Необикновената жена знае как да се отскубва от многото "трябва" в живота си и да се чувства цялостна точно тук и сега – без притеснения и извинения, без самоналожени условности и правила."

Научи се да се освобождаваш

"Необикновената жена осъзнава, че, когато стане зависима от нещо нездравословно за нея, е време да се вгледа в себе си и да открие от какво наистина има нужда, какво се опитва да покаже зависимостта й. Необикновената жена е независима жена."

Научи се да... учиш

"Необикновената жена знае, че едно от най-ценните й умения е това да съзира и усвоява всеки урок, който животът или друг човек й носи, затова тя е ентусиазиран изследовател на себе си, ситуациите в живота и мистериите на този чуден свят."

Научи се да вярваш в себе си

"Необикновената жена вярва в себе си, каквото и са случва. Тя знае, че носи една свещена сила, завещана й от древните богини. Необикновената жена познава Богинята в себе си."

Научи се да се вслушваш в себе си

"Необикновената жена се грижи за своя душевен свят на тишина и покой. Независимо колко ангажирана е и колко предизвиквана от дразнещи ситуации, тя остава спокойна в центъра."

Научи се да бъдеш търпелива

"Необикновената жена живее търпеливо. Тя носи в себе си вярата, че всичко в живота й се случва в най-подходящото време. Вместо да кара с превишена скорост, тя предпочита да се разходи пеша."

Научи се да виждаш чудесата

"Необикновената жена умее да вижда чудесата, които се крият зад обикновеното. Тя умело разкодира знаците на съдбата, които се появяват навсякъде около нея. Необикновената жена знае, че никога не е сама, защото нейният ангел стои точно над главата й, и стига да се вслуша внимателно, може да чуе шепота му, който ще разкрие най-верния за нея път."

Автор: Моника Василева

(откъс от "Дневник на необикновената жена")