Равносметката идва твърде късно!

Забързани в динамичното ежедневие, често не си даваме сметка, че пропускаме толкова много от най-важните неща в живота – неща, за които години след това съжаляваме.  Тази равносметка човек прави на много по-късен етап от живота си – когато всичко е отминало безвъзвратно и пропуснатият миг никога няма да се върне.

 

Децата

Почти няма човек на този свят, който не би искал да върне онези незабравими и уникални моменти със семейството и децата си. Често амбицирани да градим кариера, забравяме, че парите не са всичко. Годините минават, децата порастват, а пропуснатите емоции никога няма да бъдат усетени.

 

Родителите

Неизказаните думи към родителите също тежат на съвестта ни. По една или друга причина, доста рядко показваме на хората, които са ни създали, колко са значими за нас. Обичаме ги по собствен начин, но все не намираме време да им го признаем. А най-ужасното е, че го осъзнаваме, когато те не са сред нас.

 

Мечтите

Човек съжалява и за неосъществените си мечти, особено когато е имал възможност да промени живота си, но се е страхувал да предприеме голяма крачка. Години след това си задаваме въпроса, какво би се случило, ако сме имали куража да борим.