Цветята са навсякъде около нас. Нужно е само да се огледаме, за да видим, че тези прекрасни растения заемат една много голяма част от живота ни. Превърнало се е в традиция на всеки празник да получаваме цвете, букет, дори няколко. Няма начин да нямаме любимо цвете, което обожаваме. Поради тази причина е добре да се замислим за тайния смисъл, който крият в себе си цветята. По този начин ние получаваме възможността да научим повече за себе си, та дори и за човека, който ни прави тази изненада.

 
Маргаритка
 
Това прекрасно мъничко цветенце символизира най-малките и чистите сред нас, а именно децата.
 
 
 
Орхидея
 
 

 
 
Произхода на името идва от Гърция. Думата на гръцки значи "тестис". Може би това е причината орхидеята да се свързва с мъжеството, силата и смелостта.
 
 
Гладиола
 

 
 
Това красиво и нежно цвете носи далеч по-силно и тежко значение. Гладиолата символизира силата, решителността, смелостта и достойнството на човека.
 
 
Роза
 
Когато цветът й е червен, тя носи смисъл на любов и страст. Бялата роза символизира невинността и спокойствието. Розовата роза носи пожелание за щастие и радост, а жълтата - за приятелство и ново начало.
 
 
 
Лале
 

 
 
Подарят ли ви бяло лале, то знайте че с него се иска прошка, а когато цветовете му са жълти символизира щастието.
 
 
 
Карамфил
 
 

 
 
Тъй нареченото "райско цвете". Белият карамфил носи пожелания за късмет. Когато е цветовете му са розови показва вечната и неразрушима любов на майката и символизира силна майчина любов и връзка.
 
 
 
 
Замислете се следващият път преди да купите цвете за някого дали отговаря на намеренията ви и характера му. А ние ви подаряваме голям букет от жълти лалета!