Днес своя 44-ти рожден ден празнува една от любимите ни актриси - лъчезарната Камерън Диас. Ето какво споделя чаровната блондинка за живота, мъжете и отношенията между хората.

Човек съжалява не за това, което е направил, а за това, което не е. Затова аз използвам всеки шанс.

Много е важно да имаш приятел, който ти пази гърба. 

Истинската любов те намира. Това е съдба! Там някъде има някой, който е точно за теб. Някой, който е писано да те обича и когото е писано ти да обичаш.

Не трябва да губиш времето и енергията в мисли за това какво е било и какво е можело да бъде. Връзките започват и свършват. Но ние оставаме живи!

В днешно време всичко е риск. И в кариерата, и в личен план. Просто трябва да се научиш да живееш с това.

Вече съм на възраст, когато желанието да имаш деца става все по-силно и силно. Но да родя ще пречи на кариерата ми. Затова може би ще е по-добре да си осиновя. И бездруго това вече е мода в Холивуд.

След като срещнах Бенджи за мен всичко в миналото престана да съществува. Никога не сравнявам съпруга си с мъжете в живота ми преди това, защото само той е човекът, с когото искам да остарея.

Вярвам, че когато се влюбиш, трябва да дадеш изцяло сърцето си на своя партньор. Всъщност, няма нищо лошо да си непоправим романтик, нали? Понякога може да е малко опасно, но те кара да се чувстваш жив.

Аз лично с нетърпение чакам да остарея. Страшно се разбирам с възрастните хора, по-добре дори, отколкото с младите. Интересна ми е тяхната визия за живота, мъдростта, която са натрупали.

Аз съм като всяка друга жена – имам гардероб, пълен с дрехи, но никога нямам какво да облека. Затова нося дънки.

Ние, жените понякога си падаме по един и същи типаж мъже. Те може да изглеждат различно, но дълбоко в себе си са едни и същи. Това е проблем. Научих се също, че човек трябва да има връзка най-вече със самия себе си и тогава да гради интимни отношения с друг индивид.

Не мисля, че трябва да се присмиваш на друг, освен на себе си.

Изобщо не ми пука какво казват хората. Това си е моят живот и го живея, както си искам.

Трябва да намериш човек, с когото се намирате на едно и също място в живота. Времето е всичко. Ако двама души искат различни неща, те няма как да продължат заедно. Просто нещата не се получават. Без значение на колко години сте, единственият начин връзката ви да проработи е да откриете човек, с когото сте на една вълна.

Децата не са непременно ключът към едно пълноценно съществуване. Имам невероятен живот!