Тези канелени бисквитки не съдържат глутен и рафинирана захар и са напълно подходящи за вегани. И освен че изглеждат наистина симпатично, сме сигурни, че ще се влюбите и във вкуса им. Ето как да ги приготвите:
Необходими съставки
- ¼ чаша кокосово масло или масло, което не е от мляко, престояло на стайна температура
- ¼ чаша кленов сироп (или друг течен подсладител по ваш избор – агаве, мед)
- 1 ч. л. ванилов екстракт
- 1 ч. л. канела
- щипка сол
- 12 с. л. брашно от кафяв ориз
- 8 с. л. нишесте от тапиока
- 8 с. л. брашно от сладък ориз
- ½ ч. л. гума гуара
Загрейте фурната на 180 градуса. Постелете на масата пергаментова хартия и дръжте под ръка формичките за бисквитки. Поставете кокосовото масло в голяма купа и го разбийте с миксер, за да омекне. Добавете подсладителя, екстракта от ванилия, канелата и солта и разбъркайте отново, докато се смесят.
Добавете брашното и смесете с дървена лъжица. След това размесете тестото с ръце, докато успеете да го оформите на топка - ако лепне, добавете малко брашно, а ако е сухо, още подсладител. Оформете тестото на топка и след това изравнете с помощта на точилка.
Разточете тестото, докато получите дебелина около 6-7 милиметра. С формичка отрежете кръговете. Поставете ги в тавичка, покрита с хартия за печене. Можете да оформите зайчета с формички тип печат или формички за рязане, а по желание да им добавите и „очички” със сушени стафиди или парченца шоколад.
Печете във фурната около 11-13 минути, докато краищата започнат да стават златисти. Оставете бисквитките да се охладят около 10 минути и им се насладете.