Великден наближава, затова ти предлагаме креативен начин да сервираш вечерята. Гарантираме ти, че децата ще останат във възторг (а защо не и възрастните – и ние пазим по нещо детско в себе си). Тези забавни хлебни купички са много по-лесни за правене, отколкото изглеждат, така че защо не внесеш още малко усмивки в своя Великден?

Нужни продукти за една купичка:

1 малка малка кръгла питка
1 голяма кръгла питка, която ще бъде основната ни купа
5 клечки за зъби
2 малки кръгли шоколадови бонбони за очи
1 светлорозов бонбон за нос
нож и кухненска ножица
магданоз или маруля

Начин на приготвяне:

  1. Отрежи ¼ от малката питка (долната част). Тя ще бъде главата на зайчето. Не режи докрай, а остави малко в единия край. Тази част трябва да е откъм тила на зайчето и благодарение на нея, главата ще е по-стабилна.
  2. Отрежи горната част на голямата питка, но в единия край остави малко от капака, за да можеш да закрепиш главата на заека.
  3. Издълбай част от вътрешността на голямата питка. Опитай се да е на по-големи парчета, за да ги използваш като опашка за зайчето. Запази останалата част и я изяж със супата си.

  4. Използвай капака, който изряза от голямата питка, за да направиш ушите на зайчето. Подрежи меката част на ушите, ако е необходимо.
  5. Направи дупка с ножа, където искаш да е носът. Пъхни бонбончето в питката. Сега направи мънички дупки за очите и пъхни шоколадовите бонбони.
  6. Сложи малката питка върху единия край на голямата и я закачи с три клечки за зъби.
  7. Пъхни другите две клечки в ушите и ги закачи за главата.
  8. Вземи част от вътрешната част на питката, която издълба, и я направи на малка опашка. Закачи я отпред, за да се вижда, все едно зайчето е седнало.
  9. Използвай магданоза или марулята за украса на чинията, така ще има по-пролетен вид.
  10. Когато си готова с всички необходими купички, напълни ги с любимата си пролетна супа. Или ги напълни с подходящ дип и ги сервирай с крекери.

В това видео можеш да видиш всички стъпки:

Тези заешки купички са толкова сладки, почти ще ти е жал да ги изядеш. Но само почти... ние честно казано огладняхме!