Кейт Бекинсейл е родена на 26 юли 1973 г. в Лондон. Участва в десетки касови филми, сред които "Пърл Харбър" "Алиса в Огледалния свят", "Авиаторът", "Ван Хелсинг", "Подземен свят: Възходът на върколаците". Както и в нашия любим "Знак на съдбата". Била е женена веднъж, за Лен Уайзмън (развеждат се през 2016 г.), от когото има дъщеря - Лили Мо Шийн. Признава, че е имала само 5 гаджета в живота си. Интересно, кой ли ще е мъжът, който ще спечели сърцето й. Пожелаваме й прекрасна любов, защото тя самата е прекрасна! Честит рожден ден, Кейт!

А ето и избрани цитати от нашата любимка:

1. Каквото и да правиш, това е начин да изразиш себе си. Да дадеш част от себе си на другите.

2. Никой не е по-заробен от човек, който си мисли, че не е заробен.

3. Книгите винаги са ми помагали да намирам отговори. През каквото и да преминаваш, някой друг го е описал по поетичен начин.

4. Аз всъщност прекарвам по-голяма част от времето си в кухнята. А когато има награждаване, поемам ролята на Кейт Бекинсейл. После се връщам пак към нормалния живот.

5. Когато станах майка, това ме направи емоционално ранима. С раждането на детето, сърцето ти вече бие извън гърдите ти.

6. Прекрасно е всяка сутрин да те очаква най-важното нещо на света. Особено с професията като нашата, където всичко се върти около теб. Е, сега наистина знаеш, че не всичко се върти около теб! Че ти не си най-важният на този свят!

7. Искам дъщеря ми да има нормален живот и правя всичко възможно, за да й го дам. Вярвам, че това е изключително важно за всяко дете.

8. Според мен да живееш, съобразявайки се с това какво си мислят другите за теб, е най-краткият път към лудостта. И аз правя всичко възможно да не тръгна по него.

9. Когато минеш 30те, започват да те питат дали се притесняваш за годините. Да се притеснявам? За какво? 30? 40? 50? О! Още съм жива! Смешни са подобни стереотипи!

10. Време е хората да разберат, че жените не се делят на кучки и на добри момичета. Иска ми да ни виждат такива, каквито сме - истински!