Хората, родени под знака на Ореха, са издръжливи и силни като самото дърво. Ако сте една от тях, вие сте амбициозна и непримирима – никога не се отказвате от целите си, независимо колко пъти ще паднете. Притежавате висока интелигентност и кураж да мечтаете смело. В същото време не обичате промяната и неочакваните проблеми, защото се адаптирате трудно към новите ситуации. Предпочитате всичко да е добре планирано и да имате ясен график. Като цяло имате сложен характер – хем сте леко срамежлива, хем често се държите доста ексцентрично и изобщо не ви пука какво мислят останалите за вас. В същото време сте чувствителна и състрадателна, но само докато не ви предадат. Стремите се да живеете възможно най-пълноценно и когато правите нещо, влагате цялата си душа и енергия в него. Ако искате нещо – отдадеността ви няма предел. В любовта сте много страстна, но обичате да контролирате партньора си.

Ключови думи: Авторитет, издръжливост

Хороскоп за 2019 г.

Любов: За съжаление, през новата година ви очакват някои сериозни проблеми в любовен план. Често ще спорите и дори можете да решите да се разделите с партньора си, независимо че сте заедно от години. С роднините и децата ви също няма да се разбирате много добре. Опитайте се да запазите спокойствие и да вземете компромисни решения. Ако сте необвързана, годината няма да е много подходяща за намирането на половинка. По-добре обърнете внимание на себе си и любовта сама ще ви намери.

Работа и финанси: Ако имате работа, която ви удовлетворява, не търсете нова, защото това ще доведе до големи разочарования. Пазете се от интригите на работното ви място. Ако си търсите нова работа, най-голям успех ще имате през есента. Внимавайте и с финансите – тази година не е благоприятна за направата на големи покупки.

Здраве, късмет и нови начинания: Недейте да инвестирате и да купувате недвижимо имущество. Всичко, което пожелаете, ще трябва да постигнете със собствени усилия – не очаквайте помощ от съдбата. Годината обаче е благоприятна за започването на ново хоби или начинание.