На 8 декември 1953 година се ражда американската актриса и модел Ким Бейсинджър. Звездата на чаровната блондинка изгрява, когато на 17 години тя се снима съблечена за Playboy. Кариерата на Бейсинджър започва с роли като момичето на Джеймс Бонд - Домино Петачи, в „Никога не казвай „никога” (1983). Взима участие и в много други филми, като едни от най-запомнящите й роли са в "Девет седмици и половина", "Батман" и "Поверително от Ел Ей". За последния филм тя получава и "Оскар" за най-добра поддържаща женска роля.

Чувствам, че в мене живеят двама – аз и моята интуиция. Ако вървя срещу нея, тя ме прецаква всеки път; ако я следвам, се разбираме доста добре.

Не съм много общителен човек – срамежлива съм, – а голяма част от работата е просто общуване.

Аз съм много решителен човек.

Спомням си, че Джек Лемън, един от неизменно любимите ми актьори, казваше, че деня, в който престане да се нервира, ще бъде денят, в който ще напусне тази работа.

Трябва да си малко ненормален, за да си в този бизнес.

Майка ми беше модел и имаше много възможности в живота си, но нямаше амбиция. Смятам, че майка ми много искаше просто да има дом и деца.

Баща ми имаше пет деца. После трябваше да отиде на война и като се върна, се ожени и започна да се занимава с финанси. Това е, което правеше през целия си живот – финанси. В смисъл, той би се обърнал назад и би казал, че животът му е наистина успешен и че се гордее с децата си. Но много би ми се искало да го видя как тръгва на едно истинско пътешествие. Мисля, че бе раздразнен, че не можеше да го направи.

Харесва ми да съм нервна, преди да изляза на сцената.

Моите приоритети се сменяха, преди да се роди Ади, но след това те се промениха изцяло. Аз вече не се броя – дъщеря ми сякаш ме притежава.

Баща ми беше музикант и музиката бе първата му любов. Ако трябва да бъда честна, това бе и моята първа любов.

Няма съмнение, че да стана майка беше най-великото нещо, което някога съм правила.