Да си суеверен означава по някаква незнайна причина да вярваш,че ако черна котка ти мине път, ще имаш лош късмет или ако някой гълъб те таргетира като ходеща тоалетна, ще ти върви и е на пари. 

Ето и кои представители на зодиакалните знаци са най-суеверни:


1.Риби

Мнозина смятат, че Рибите имат доста лош характер. Прескачането им от едно настроение в друго кара останалите да си мислят, че може би имат раздвоение на личността. В това всъщност има доза истина, тъй като те са доста непредсказуеми и то не в добрия смисъл на думата. В допълнение към всичко останало Рибите са много злопаметни и могат да прекарат някого през деветте кръга на Ада, ако решат да си отмъщават за нещо.
Интересен факт за представителите на тази зодия е, че са едни от най-суеверните в зодиака. Тяхната интуиция е много добре развита и ако имат чувството, че нещо лошо ще се случи, правят всичко възможно да го предотвратят и да стоят далеч, дори ако това означава да прекарат цял ден в леглото. А когато се окажат прави, не пропускат садоволното "Нали ти казах!".

2. Овен

Овните не са от зодиите, които се ядосват лесно, но ако това се случи, най-добре се пазете, защото със сигурност ще пострадате. Много често се случва така, че в пристъп на гняв Овните изпускат нервите си и казват много неща, които могат трайно да развалят добрите им отношения с приятелите и това да доведе до редица проблеми. Когато се успокоят, те искат прошка за своето държание и обидите, които са изрекли, защото все пак имат добро сърце и не са лоши хора.
Като цяло представителите на тази зодия са известни като едни от най-големите късметлии. Ако ви трябва помощ за залагания в лотарията, допитайте се до тях и те ще ви донесат сигурна печалба. Причината те да имат такъв невероятен късмет е, че са много интуитивни и имат безпогрешна оценка за ситуациите.

3. Везни

Всеки който познава някого зодия Везни, може да каже със сигурност, че той е страхотен човек, със спокоен и добродушен характер. Но с тях трябва да се внимава, защото имат и тъмна страна на характера си. Те обичат да се отдръпват и отдалечават от нещата, които ги карат да излизат от зоната си на комфорт и с едно мигване на окото, могат да се превърнат в студени и мрачни хора.
Ако по някаква причина решите да се омъжите за човек от зодия Везни или пък да имате в обкръжението си някой от този зодиакален знак, който да е пряко свързан с организацията на сватбата ви, това ще си има своите последствия. Везните са много суеверни хора и вярват, че всичко трябва да се случи според традициите и старите обичаи от фолклора - като например, че на младоженеца не му е позволено да вижда булката преди сватбата. Или пък ако сте решили да им подарявате нож за рождения ден, по-добре недейте - те вярват, че това носи лош късмет на тези, които го получат.

4. Скорпион

Много хора са на мнение, че това е една от най-неприятните зодии - имат тежък характер и са много негативни, а когато решат че нещо или някой не им влияе добре, те просто стават и си тръгват.

Когато Скорпионите са ядосани, по-добре стойте далеч от тях, защото могат да бъдат изключително крайни и зли и да ви обидят много сериозно, без да го искат наистина - можете да станете потърпевши от ситуация, в която гнева ги ръководи, дори и да нямате нищо общо със случилото се.
Относно суеверността им - да, те са суеверни, но не в традиционния смисъл на думата. Те са по-склонни да вярват на модерните поверия за камъни, които пазят от и премахват негативната енергия, или смесването на различни билки за почистване на аурата. Може би влечението им към такива модерни суеверия ги поставя почти на последно място в класацията на най-суеверните зодии.

5. Лъв

Лъвовете имат много своенравен характер - в един момент са мили и отзивчиви, в следващия могат да станат зли и недоброжелателни. Те мразят хората, които не са на едно мнение с тях, а любимата  им част е да покажат, че другите грешат в позицията си, като ги оборват с аргументи. Лъвовете са родени лидери и изключително много им харесва да влизат в ролята на диктатори. Решат ли, че някой им е неприятен, те могат да обърнат целия свят срещу него, прилагайки най-силните аргументи за това.
Представите на зодия Лъв винаги обясняват как изобщо не са суеверни, но всъщност прикриват, че са точно такива. Постоянно прекарват времето си в пресмятане на теория на вероятностите, взимайки под внимание всеки факт и поверие.