Какво знаете за ябълката? Знаете ли, че произлиза от Западна Азия и е разпространена почти навсякъде по света? Въпреки фактът, че повечето ябълкови сортове са предназначени за прясна консумация, има и специално култивирани за готвене или правене на ябълково вино или оцет. Едни от най-известните сортове са "Златна ябълка " и "Гала".


 

Ябълката е смятана за най-полезния плод. Това се дължи на факта, че в нея са събрани всички полезни и нужни на организма ни съставки. Съдържа витамини, които спомагат за укрепването на организма ни, забързването на метаболизма и засилване на имунната система. Също така ябълките ни помагат в битката с ужасния холестерол.
 
Поради калоричността си, тя набавя необходимата за организма ни захар и можем да пропуснем следобедната вафла или парче шоколад. 
 
 
Мили дами, ябълката може да бъде най-добрият ви приятел в борбата с килограмите. Полифенолът, който съдържат ябълките спомага за много бързото разграждане на мазнините, както и за по-бързото циркулиране на кръвта. Редовната консумация на ябълки повишава добрия холестерол, а този факт прави склонността да напълнявате двойно по-малка. Също така съдържат и диетични фибри. Те са добър помощник на храносмилателната система и й помагат в смилането на храната, за да стане по-бързо. Отслабването с тях е гарантирано, освен това ще подобрите здравословното си състояние и ще се предпазите от някои много коварни и опасни болести.
Научете се да ядете ябълки всеки ден (дори сушени). Мотивацията: ако хапнете ябълка преди хранене, консумирате близо 250 калории по-малко.
 
 
Dama.bg ви препоръчва една лесна шестдневна диета - с ябълки. 
 
 
Ден 1 Изяжте 1 килограм ябълки
Ден 2 Увеличете количеството ябълки на 1.5 килограма
Ден 3 Нека количеството приети ябълки стане 2 килограма
Ден 4 Отново 2 килограма
Ден 5 Намалете на 1.5 килограма
Ден 6 Намалете количеството до 1 килограм
 
! Ако ви омръзне, може да смесите ябълките с кисело мляко, но не прекалявайте !  
 
 
Какво мислите? Да излезем на "по ябълка"? :)