Момичета, кое е най-важното правило за красива и здрава кожа? Да, всички знаем колко важно е да полагаме грижи за кожата, за да изглежда тя винаги безупречно и да запази прекрасния си вид дълги години. Разбира се, много е лесно да се каже, но как може да се постигне?

Дълго време се боря с вида на кожата си – бих я определила като чувствителна, склонна към омазняване, с несъвършенства и акне. Пропуснах ли нещо? Кожата ми е нещото, което ми се иска да променя във външния си вид, защото е далеч от съвършена. Имам склонността да бъда доста самокритична и макар всички около мен да ми повтарят, че се тревожа прекалено много, аз знам, че кожата ми е в доста лошо състояние. Замърсяването в големия град, ежедневното недоспиване и не особено здравословното хранене също не помагат на кожата ми да засияе.

Ето защо реших да променя коренно грижата за кожата на лицето, за да проверя дали по-специалните продукти могат да доведат до коренна промяна. По принцип съм доста скептична, а и си падам малко мързеланка, което означава, че трудно се доверявам на нови продукти и не обичам да губя време в мазане със 100 продукта, но един ден просто си казах, че няма нищо лошо просто да пробвам и ако новата ми рутина не ми допада, просто ще я спра.

Постоянно съм в търсене на идеалните продукти, които да се справят с омазняването, да преборят акнето, но и да не я изсушат. Тази задача звучеше като мисията невъзможна доста дълго време и когато се появи новата серия Eucerin DermoPure, реших да ѝ дам шанс.

Разбира се, не пропуснах да се информирам за състава на продуктите, защото нямах абсолютно никакво намерение да причиня на кожата си нещо, за което ще съжалявам. Оказа се, че основните съставки в DermoPure продуктите са салицилова киселина, която намалява и предотвратява раздразненията на кожата и ликохалкон А, който успокоява раздразнената кожа и има противовъзпалително действие. Най-важното, което търсех върху всяка опаковка на продуктите, беше думата „некомедогенен“, защото за мен това е вълшебната думичка, която означава, че даденият продукт няма да засили акнето, а напротив – ще се бори с него.

Вече използвам продуктите от серията на Eucerin DermoPure от един месец и мога да споделя мнението си за тях.

Действието на DermoPure се концентрира върху подобряване вида на кожата, но не с агресивни съставки, които решават проблемите на акнеичната кожа само временно. Целта на новата серия за мазна кожа, склонна към акне на Eucerin е да помогне на кожата да се справи с всички несъвършенства, без да води до прекомерно изсушаване.

Ето и какво включва моята нова ежедневна грижа за кожата.

Всяка вечер грижата за кожата ми започва с премахване на грима. Нося фон дьо тен, сенки за очи и спирала всеки ден, което означава, че задължително трябва да премахна целия грим от лицето си в края на деня.

Използвам така нашумелите напоследък мицеларни разтвори, а причината е, че те се справят с грима и се отразяват добре на кожата. Мицеларният разтвор за лице от серията DermoPure се справя много добре с фон дьо тена. След това кожата ми се чувства много добре, без да го има мазното усещане от някои дегримьори, което ме побърква. Няма да ви лъжа – за спиралата ползвам друг дегримьор, който е на по-мазна основа, тъй като нищо друго не може да се справи с нея.

Размерът на мицеларната вода е 400 мл, което ми стига за около 2 месеца. Опаковката е стабилна и това, което много ми харесва е, че отворът на самото шише е малък и намалява риска да изсипя огромна част от продукта върху памучното тампонче.

Състав: Aqua Poloxamer 124 Glyceryl Glucoside Глицерин Sodium Hyaluronate Decyl Glucoside Arginine HCL Sodium Cocoamphoacetate Trisodium EDTA Sodium Chloride 1,2-Hexanediol Phenoxyethanol 

Правилното почистване на кожата сутрин и вечер е ключът към справяне с ежедневните замърсявания. Дори температурата на водата е важна. Открих, че хладката вода се отразява най-добре при миене на кожата на лицето.

Ежедневният ми спътник в почистването на лицето е измиващ гел за лице DermoPure. Той почиства кожата ми от себума, но без да я изсушава прекалено много. Може би и вие сте попадали на продукти, които измиват кожата до “скърцане“ и макар моментният ефект от тях да е удовлетворяващ, след това кожата става прекалено суха и безжизнена. Е, този измиващ гел се отразява много добре на кожата, без да оставя неприятното усещане за опъната кожа. А имайки предвид предстоящите студени месеци, това е добра новина.

Съдържанието му отново е огромно – 400 мл. Измиващият гел е с помпичка, което винаги е за предпочитане, особено за мързеливци като мен, които мият лицето си директно под душа.

Състав: Aqua Sodium Cocoamphoacetate Propylene Glycol Sodium Laureth Sulfate Sodium Chloride Citric Acid Sodium Benzoate Салицилова киселина  

През уикенда отделям по-голямо внимание на грижата за кожата и тогава използвам ексфолиращ гел за лице. Неговото действие е малко по-агресивно и открих, че употребата му веднъж в седмицата ми е напълно достатъчно. Количеството му е 100 мл и идва в стандартна тубичка. Предвид рядката му употреба, предполагам, че ще ми стигне за поне 6 месеца.

Гелът съдържа малки частички, които се разтварят при масажиране на лицето. След това чувствам кожата си много гладка и чиста.

Състав: Aqua Coco Glucoside Coco-Betaine Microcrystalline Cellulose Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer Млечна киселина Sodium Chloride Sodium Hydroxide Cellulose Mannitol Polyquaternium-10 Sodium Benzoate Phenoxyethanol Benzophenone-4 Parfum CI 77289 

Когато имам повече време сутрин, преди нанасянето на крема, използвам и тоник. Новият тоник на Eucerin DermoPure се нагърбва със задачата да отпуши порите. Нанасям го с памучно тампонче, без да го изплаквам, изчаквам 1 минута и след това нанасям крем. Мисля, че именно тоникът подготвя кожата ми за следващата стъпка – кремът. Освен това забелязах, че когато предварително съм нанесла тоник, гримът ми и по-точно фон дьо тенът издържа по-дълго.

Тоникът е 200 мл и в стандартно шишенце с малък отвор, за да контролирам по-лесно количеството продукт, което ползвам.

Състав: Aqua Alcohol Denat Butylene Glycol Poloxamer 124 Млечна киселина PEG-40 Hydrogenated Castor Oil Sodium Hydroxide Glyceryl Caprylate Phenoxyethanol Parfum 

Стигнахме и до най-важната част за кожата – кремът. Предложението на Eucerin за мазна кожа, която е склонна към акне, е матиращ флуид. Първоначално се стреснах от думата „флуид“, защото за мен това представлява много лек крем, който няма да предостави на кожата ми необходимата хидратация и да успокои зачервяванията. Бях много приятно изненадана от матиращия флуид, защото чувствам кожата си достатъчно еластична, а фактът, че е матиращ ми гарантира, че челото и Т-зоната ми няма да лъснат още в средата на деня.

 

Цветът на флуида е другото, което ме озадачи – определям го като светла горчица. Но се оказа, че при разнасяне той става напълно прозрачен, а жълтият цвят се грижи за прикриване на несъвършенствата. Продуктът попива напълно в кожата и я оставя наистина матирана. Няма никакво лепкаво или мазно усещане. Нанасям флуида само сутрин.

Матиращият флуид на Eucerin е в удобна опаковка с помпичка, което гарантира, че продуктът остава изцяло чист. Съдържанието е 50 мл, което ми е напълно достатъчно за около 3 месеца ежедневна употреба. Ароматът му е много свеж и ми придава усещането, че нанасяйки го, кожата ми ще остане точно толкова чиста през целия ден, колкото е била и сутринта.

Състав: Aqua Глицерин Dimethicone Cetearyl Alcohol Салицилова киселина Карнитин Decylene Glycol Glycyrrhiza Inflata Root Extract PEG-150 Distearate Ammonium Acryloyldimethyltaurate/VP Copolymer Sodium Stearoyl Glutamate Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer Xanthan Gum Hydroxyethylcellulose Trisodium EDTA Sodium Hydroxide Sodium Chloride Phenoxyethanol Parfum 

Вечер нанасям последния продукт от DermoPure серията – серум за обновяваща грижа за лице. Още тук ще отбележа, че този серум в никакъв случай не бива да се поставя в зоната около очите, тъй като при нанасяне в началото щипе и не мога да си представя какво би причинил на нежната кожа около очите. Все пак този серум се бори с акнето, като намалява възпаленията и се бори с появилите се вече такива. Серумът е с обикновена тубичка с размер 40 мл и с издължен накрайник.

Препоръчително е серумът да се ползва самостоятелно само вечер. През нощта продуктът се бори с акнето, като спомага за по-бързото възстановяване на кожата.

Състав: Aqua Glycolic Acid Dimethicone Глицерин Cetearyl Alcohol Glyceryl Stearate Sodium Hydroxide Gluconolactone PEG-40 Stearate Салицилова киселина PEG-150 Distearate Glycyrrhiza Inflata Root Extract Пантенол Xanthan Gum Trisodium EDTA Phenoxyethanol Parfum 

Серията DermoPure на Eucerin беше изключително приятна изненада за мен. Обикновено не използвам продукти от една и съща серия, дори и от една и съща марка, но DermoPure съдържа точните продукти за моята кожа. След 1-месечна употреба кожата ми е значително по-чиста, а омазняването е значително по-малко. 

* Продуктите са ми предоставени за проба от ПР. Публикацията не е спонсорирана и мнението ми за продуктите е лично мое. 

 Публикацията можете да намерите и в MyMakeupStarlets.