Когато другите те наранят,... дай им от твоето лекарство. Не от тяхното. Защото вече знаят вкуса му.

Ако са те излъгали, нека твоят отговор е честност. Ако са си играли с чувствата ти, нека твоят отговор е зряло отношение. Ако са разбили сърцето ти, нека твоят отговор е изцелението. Ако са те накарали да плачеш, нека твоят отговор са усмивките.

Твоето лекарство може би ще се нуждае от дълго време, за да подейства. Но накрая ще се случи. Ще видиш. Чудото ще дойде в живота ти. Миналото ще бъде излекувано. Болката ще бъде забравена. Горчилката – отмита.

Затова, имай търпение. И вярвай. В себе си. В сърцето си. Истинските хора ще те оценят за това, което си. Неистинските – за това, на което се правиш. А ти нямаш нужда от неистински хора до себе си, нали?

Не се страхувай да бъдеш себе си. Не се страхувай да отговориш на злобата с любов. На отхвърлянето – с приемане. На мрака – със светлина.

Бъди това, което си. Дори, ако това значи да не бъдеш с хората, с които ти се иска да бъдеш. Правилните хора за теб ще се появат. Но преди това трябва да направиш място за тях, като се освободиш от неправилните. 

Така че, бъди това, което си! Заслужаваш си!

Автор: Найва Зебиан