Черно, ароматно и плътно, кафето е любима напитка на милиони хора, а светът винаги изглежда една идея по-добре сутрин след първата глътка силно кафе. Наситеният му вкус събужда сетивата ни, а неповторимият аромат изпълва цялата стая. Носи уют, наслада и ни зарежда с енергия за предстоящия ден.

За много от нас денят започва точно така, но всъщност поводите за чаша кафе са много и го пием навсякъде: от събуждането сутрин, на бюрото в офиса, с обяда или за следобедно разсънване, докато пътуваме, на среща с приятели набързо след работа или след вкусна вечеря. А защо не просто защото точно сега ни се струва много подходящо за поредната чаша кафе.

Предпочитанията ни към вкуса  и приготвянето на кафе също са безкрайно много – еспресо, разтворимо, джезве, „черно, горещо и силно”, както го обича неповторимият Филип Марлоу. От вариант само със захар, сметана или мляко, през канела, ванилия  или дори алкохол, та чак до по нетрадиционните добавки като яйце, сусам, черен пипер или индийско орехче -  възможностите са хиляди, но усещането, което ни носи винаги е едно – пълна наслада!

Но познавачите знаят, че изживяването е истински завършено, когато към кафето добавим бисквитка. За предпочитане с карамел и шоколад, които стават нежни и топящи се от допира с горещото кафе. Неповторимо, нали?! Затова нещо сладко отстрани до кафето винаги е добра идея.

И ако точно сега през главата ви минават поне десетина варианти на всякакви сладки, кексчета и шоколадови трюфели, време е да ви изненадаме: опитайте с един Twix. Вземете шоколадовата пръчица, внимателно я потопете в горещата напитка и разбъркайте. Хрупкава вкусна бисквитка, неповторим сладък карамел и богат млечен шоколад. Леко разтопени, в прекрасна хармония. И за да сте сигурни, че всичко е истинско, повторете и с другата пръчица. Удоволствието е изцяло Ваше!