X

Когато стават чудеса: Момиченце, родено с тегло от 510 грама, оцеля въпреки всичко

от в 09:55 на 04.05.2017 в Всичко за теб | Историите на една дама


Когато стават чудеса: Момиченце, родено с тегло от 510 грама, оцеля въпреки всичко

Когато стават чудеса: Момиченце, родено с тегло от 510 грама, оцеля въпреки всичко

Днес ще ви разкажем за едно мъничко момиченце със силна воля, което се оказва голям борец! Малката Били оцелява, напук на всички лекарски прогнози, и тази седмица най-накрая се прибира у дома.

Нейната майка – Броуди Состър, имала безпроблемна бременност, докато не отива на почивка в Нова Зеландия. Само два дни след началото на ваканцията, 34-годишната австралийка започнала да чувства силна коремна болка. Тя отишла на лекар веднага и в болницата открили, че има високо кръвно и протеин в урината. Симптомите показвали развитието на еклампсия – състояние, което може да доведе до кома, и представлява сериозен риск както за бебето, така и за родилката.

„Трябваше да родя, преди състоянието ми да убие и двете ни“, разказва Броуди.

Тя остава четири дни под лекарско наблюдение и научава, че дъщеричката ѝ е спряла да се развива преди поне две седмици. Лекарите ѝ поставят доза стероиди, за да подтикнат растежа на Били в утробата, преди да се стигне до спешното секцио.

Според лекарите Били имала едва 30-40% шанс да оцелее, след като е родена с цезарово сечение на 5 октомври - в 25-тата седмица и с тегло само от 510 грама.

„Ситуацията беше много тежка за мен и семейството ми. Бях далеч от близките ми, нямах доходи, трябваше да плащам ипотека и в същото време животът на детето ми висеше на косъм в продължение на много дълъг период“, разказва майката.

Но почти 200 дни по-късно малката Били най-накрая се прибира у дома с майка си. „Не бих могла да бъда по-горда с Били. Тя опроверга всички лоши прогнози и оцеля въпреки всичко. Очите, мозъка и ушите ѝ са съвършени, сега се надявам белите ѝ дробове да се възстановят напълно“, казва Броуди. „Аз съм истинска късметлийка, защото съм благословена с такава силна малка дама.“Теми   бебе | майки | раждане

Още по темата

Коментари

Зареждане


x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.