Днес ще ви разкажем за едно мъничко момиченце със силна воля, което се оказва голям борец! Малката Били оцелява, напук на всички лекарски прогнози, и тази седмица най-накрая се прибира у дома.

Нейната майка – Броуди Состър, имала безпроблемна бременност, докато не отива на почивка в Нова Зеландия. Само два дни след началото на ваканцията, 34-годишната австралийка започнала да чувства силна коремна болка. Тя отишла на лекар веднага и в болницата открили, че има високо кръвно и протеин в урината. Симптомите показвали развитието на еклампсия – състояние, което може да доведе до кома, и представлява сериозен риск както за бебето, така и за родилката.

„Трябваше да родя, преди състоянието ми да убие и двете ни“, разказва Броуди.

Тя остава четири дни под лекарско наблюдение и научава, че дъщеричката ѝ е спряла да се развива преди поне две седмици. Лекарите ѝ поставят доза стероиди, за да подтикнат растежа на Били в утробата, преди да се стигне до спешното секцио.

Според лекарите Били имала едва 30-40% шанс да оцелее, след като е родена с цезарово сечение на 5 октомври - в 25-тата седмица и с тегло само от 510 грама.

„Ситуацията беше много тежка за мен и семейството ми. Бях далеч от близките ми, нямах доходи, трябваше да плащам ипотека и в същото време животът на детето ми висеше на косъм в продължение на много дълъг период“, разказва майката.

Но почти 200 дни по-късно малката Били най-накрая се прибира у дома с майка си. „Не бих могла да бъда по-горда с Били. Тя опроверга всички лоши прогнози и оцеля въпреки всичко. Очите, мозъка и ушите ѝ са съвършени, сега се надявам белите ѝ дробове да се възстановят напълно“, казва Броуди. „Аз съм истинска късметлийка, защото съм благословена с такава силна малка дама.“