Амбър Стоун Уилямс иска да каже нещо на всички жени, които намразиха съобщението ѝ за бременност: Тя разбира болката, която посланието ѝ може би е причинило и съжалява.

„Разбирам ги. Знам какво е чувството. Чувството, което стяга гърдите и затруднява дишането,“ написа тя във Фейсбук профила си. „Защото аз бях това момиче.“

Амбър пояснява, че и тя е била съкрушена всеки път, когато е виждала обявлението за бременност на нечия приятелка в социалните мрежи. „Аз бях момичето, чийто стомах се свиваше, защото не бях аз тази, която обявяваше прекрасната новина. Аз бях момичето, което плачеше у дома, защото сърцето ми беше разбито, защото моето тяло нямаше какво да каже на света.“

Тя иска да извини на всяка жена, която се е почувствала засегната по този начин; всяка жена, за чиято болка е станала причина именно Амбър.
Знам, че сърцето ти се къса на милиони парчета всеки път, когато някой ти съобщи, че очаква бебе. Познавам чувството много добре.

Амбър е преживяла много трудни моменти в живота си – изпълнени с болка, надежда и отчаяние. Но тя се е научила, че трябва да има вяра и търпение, защото да станеш родител е огромна крачка, която не трябва да се приема за даденост.

За тези, които все още се борят, Амбър иска да им каже нещо:

"Виждам, че люлееш бебето със замечтан поглед, надявайки се, че скоро ще дойде денят, в който ще люлееш собственото си. Виждам, че вътрешно се превиваш от болка всеки път, когато някой те попита няма ли скоро да забременееш."

Познавам отлично всяко едно чувство. Най-добрият лек е да имаш до себе си човек, който да ти помогне да преминеш през всички тези трудни периоди. Някой, който ще държи ръката ти и няма да позволи никой да те нарани. Някой, който ще те пази от всички язвителни въпроси.

Ето защо се обръщам към всяко едно момиче, което е виждало отрицателния тест за бременност и той за пореден път е разбил сърцето ѝ: „Обичам те. Много съжалявам, че преминаваш през тези изпитания и знам колко нечестно е всичко. Но не пропускай едни от най-хубавите изживявания в живота си, защото той не изглежда по начина, който си си представяла. Не позволявай горчивината и завистта да нахлуят във вените и да те разсеят от голямата цел...

Отне ми:
476 дни безплодие.
Хиляди долари в болницата.
11 месеца приемане на Кломид.
Инжекция след инжекция.
Рецепта след рецепта.
Ултразвук след ултразвук.
Стотици убождания от игли.
5 вътрематочни инсеминации.
Месеци неуспешни процедури.
И 2 розови черти, които ми напомниха, че Бог е милостив и всяка секунда си струваше за достигане на крайната цел.