Джо Пауел и съпругът й Ричард са правили опити за дете в продължение на дълги години. През 2010 година тя забременява и радостта на двамата бъдещи родители е неописуема.

Но едва няколко дни по-късно Джо разбира, че има рак на гърдата, което я кара да изпита огромен страх, че ще изгуби бебето, което са чакали толкова дълго.
Тя не е могла да се подложи на химиотерапия, защото е била в начален етап на бременността си. Най-големите опасения са били свързани с факта, че развитието на бременността ще накарат и раковите образувания да се разпространят по-бързо.

Тогава дошъл и най-тежкият момент, когато докторите обяснили на Джо, че в името на нейното здраве би било по-добре да се откаже от детето. Тогава Джо била в 10-та гестационна седмица.

Решението на Джо шокирало всички.

Тя заявила, че е готова на огромен риск, който изненадал всички.

Двамата родители решили, че ще рискуват и Джо ще задържи бебето. Тя не се подложила на химиотерапия, докато била бременна.

Всички лекари били изненадани от решението на бъдещата майка, защото рискът за живота ѝ бил огромен.

Добрата новина е, че Джо родила здраво момче.

Днес щастливото семейство се радва на живота.

Джо казва, че с Ричард са преминали през истински ад, но всички техни усилия и притеснения са били възнаградени, когато синът им се е появил на бял свят.