Най-често срещаните начини, по които дамите объркват иначе здравите си взаимоотношения.

Тези грешки са забелязани от експерта по отношение на връзките Дейв Елиът, който предлага съветите си за срещи и любовни отношения на жените всеки ден и чува най-новите и най-често срещани начини, по които те объркват интимните им отношения. Въпреки че в големия град има милион истории, истината е, че причините за раздялата обикновено попадат в няколко основни категории.

Не обвиняваме жените за всички раздели, мъжете също правят грешки, но те са различни, както и двата пола. Всички се сблъскваме със собствените си уникални предизвикателства, свързани с начина, по който виждаме и взаимодействаме със света около нас. Добрата новина е, че много от проблемите могат да бъдат избегнати, ако повече хора осъзнаят огромните различия в начина, по който мъжете и жените възприемат света.

Ето и кои са 10-те най-големи грешки, които жените допускат в отношенията си с мъжете:

1. Не знаят собствената си стойност

Това може би е един от най-често срещаните проблеми. Падаш ли си по лоши момчета, които се отнасят с теб лошо, но все все пак ги искаш още повече? Привличат ли те момчета, на които не можеш да имаш доверие? Страхуваш ли се да попиташ за това, което желаеш? Примиряваш ли се, очаквайки, че „един ден“ всичко ще се промени магически? Ако е така, добре дошла в клуба - далеч не си сама. Ти, скъпа, не знаеш стойността си. Истината е, че в човек съществуват само два страха: единият е, че "не си достатъчна", а вторият е, че няма да бъдеш обичана. Нека е ясно – така ще останеш необвързана, докато нещо не се промени. По ирония на съдбата, нещата, които те „държат заклещена“ в продължение на години (или дори десетилетия), са, че никой мъж не може наистина да уважава жена, която му позволява да се отнася с нея лошо, така че това наистина е рана, която сама си нанасяш. Съжаляваме, че съм толкова прями, но истината ще те освободи - дори и ако първата ти реакция е да се ядосаш или да се защитиш. Бъди готова за цялата любов, която наистина заслужаваш.

2. Предоверяваш се на мъжката си енергия

Много успешни жени с различни професии като лекари, адвокати, ръководители и предприемачи не могат да привлекат или да запазят до себе си мъж. По ирония на съдбата, техният успех често се дължи на факта, че дълбоко в себе си имат огромни съмнения относно самооценката си. Всъщност свръхвъзнаграждението често води до успеха им. Проблемът става драстично по-голям, ако са разведени или са самотни родители, защото, за да бъдат единствения глава на семейството или негов защитник, в целия им ден има мъжествена енергия. Макар че това може да е ефективно в плащането на сметките, когато ѝ се отдадеш прекалено, е почти невъзможно да я оставиш и да прегърнеш отново женската си енергия. Факт е, че ако можеш да го правиш сама, мъжът ще те погледне и няма да види роля за себе си. Освен ако, разбира се, не търси жена, която е открила истинското си аз и живее живота си на макс. Дейв Елиът определено не препоръчва и такъв вид отношения. Ако смяташ, че не звучи толкова зле, прочети отново точка 1.

3. Просто не разбираш мъжете

Жените, които разбират мъжете и ценят подаръците от тях, може би често са целували жаби и са ги превръщали в принцове. По същия начин, жените, които са изтощени, разочаровани или са се опарили твърде много пъти, могат да целунат добър мъж и да го превърнат в жаба. Факт е, че дамите са далеч по-сложни от мъжете, а последните всъщност имат желание да изпълняват желанията ни, ако знаем как да ги вдъхновим. В крайна сметка, жените постигат успех, когато знаят конкретно как да разбират и оценяват мъжете, за да могат да извадят най-доброто от тях, вместо да страдат от най-лошата им страна. Разбира се, това предполага, че искаш да направиш това, което е необходимо, за да бъдеш неговата кралица.

4. Опитваш се да го промениш или не го приемаш, какъвто е

Нищо не отблъсква един мъж така като да срещне жена, която се опитва да впечатли, а след това тя веднага да се опита да го превърне в последния си „проект“, който трябва да подобри. Може би критикува начина, по който се облича, обижда маниерите му на масата или осмива външния му вид или навиците му. Жените правят това, защото са склонни да ги е грижа по природа, но честно казано, това обикновено не свършва добре за нито една от страните. В най-добрия случай непотърсените предложения обикновено са нежелани. В най-лошия са оскърбителни. Хората искат да бъдат видени, чути и ценени каквито са. Ако почувстваш нужда да го промениш заради това, което не ти харесва, ако му се присмиваш и го дразниш или дори даваш неискани "полезни съвети", нека ти зададем един въпрос: Би ли ти харесало, ако той постъпи така?

5. Не оценяваш наистина какво правят мъжете за теб

Противоположно на жените, които не знаят стойността си, са егоцентричните дами, вярващи, че някой им дължи нещо. Те не са благодарни, че един мъж е решил да прекарва времето си с тях и ги цени. Изненадваме се колко много жени остават във взаимоотношения с мъж, или дори с много господа, заради подаръците, които те им правят. Някои дами приемат „безплатни“ вечери, поръчват най-скъпите неща и след това изчезнат или са заети, когато мъжът се опита да ги покани на среща отново. Ако смяташ, че терминът "златотърсачка“ звучи зле, помисли как се би се чувствала, ако получаваш този вид поведение. Дами, ние не сме единствените, които трябва да развием доверие. Ако си се отнасяла с мъж по този начин преди, знай, че тези действия могат да се върнат към теб. Да се възползваш от другите за собствена изгода, е не само непривлекателно, но не може да се оправдае.

6. Не споделяш подаръците си

Подаръците от мъжете показват способността им да защитават и да осигуряват. Всъщност мъжът се гордее с това и дори е готов да рискува здравето или живота си, за да го направи. Възрастните мъже, които на пръв поглед губят тази своя способност, могат да изпаднат в депресия, да страдат от безпокойство или дори да умрат преждевременно, когато вече не се чувстват „необходими”. Тези две неща са тясно свързани с мъжката енергия и се превръщат във въпрос на живот и смърт. Може би ще попиташ какъв е подаръкът на дамите? Същността на женствеността е във вроденото желание да се грижат за някого. Става въпрос за взаимност и поставяне на някого на първо място. Ако не правиш това, се интересуваш повече от това да вземеш, но не и да дадеш, а същността на здравите взаимоотношения не е в това. Трябва да разбереш какво точно можеш да му дадеш и след това да си наясно и с неговия любовен език, за да видиш дали той би оценил това, което предлагаш.

7. Създаваш драма вместо спомени

Както казахме по-рано, мъжете са сравнително по-прости същества, които се доверяват на логиката и разума си. Те обичат да доказват своята стойност, като решават проблеми и правят нещата по-лесни. Позволяват си да се отпуснат, когато не работят, но не обичат да полагат усилия, ако не виждат потенциал за това. Ето защо мъжете бързо се уморяват от драмата, която възниква, когато дамите са прекалено емоционални и разстроени. Бъди наясно, че ако харесваш вниманието, което получаваш, когато „объркваш“ нещата, това всъщност е „краткосрочна печалба“.

8. Или не изграждаш доверие, или го губиш

Ако един мъж обмисля бъдеще с теб, той трябва да вярва, че го уважаваш и пазиш гърба му, докато той пази твоя. Всяко малко момче иска да порасне и да бъде герой, а добрият мъж, който се чувства свързан с теб, ще даде всичко от себе си, за да бъде твоят герой. Всъщност той дори може да даде живота си, за да те защити. Отдаването му може да бъде много дълбоко. В замяна трябва да може да вярва, че и ти му мислиш най-доброто. Господата са склонни да резонират с понятието за чест, което е гръбнакът на военния кодекс. Добрият мъж има високи стандарти и ще трябва и ти да имаш такива, ако искаш да го задържиш.

9. Опитваш да се обвържеш твърде скоро

Това може да е една от най-големите грешки, които жените правят отново и отново. След една среща, една целувка или дори една интимна среща, жените често мислят, че са магически във „връзка“. Всъщност, не толкова бързо. Първо, не е подходящо тогава да преговаряш за някакви условия, защото мъжът има много различни критерии за това. Истината е, че представителите на силния пол имат почти примитивно възприятие за концепцията за свобода, която на практика се крие в тяхното ДНК. В основата на човешка природа е, че веднага щом някой ги „грабне“ бързо, те инстинктивно и рефлексивно се отдръпват. Мъжете също искат моногамия, макар да не ни се вярва. Те абсолютно ще се обвържат и доброволно ще се откажат от свободата си, но едва след като са убедени, че предлагаш нещо по-добро. Ключът е - времето е всичко. Остави на мъжа да те преследва и никога не се опитвай да отнемеш свободата му, тя може само да бъде отстъпена.

10. Не го вдъхновяваш достатъчно, за да види бъдещето си с теб

Истината е, че срещите са конкурентна среда. И мъжете, и жените, искат да бъдат с партньор, който ги кара да се чувстват така, сякаш определено са „сключили“ добра сделка. Идеалният случай е, когато и двамата партньори оценяват силно и са благодарни един на друг. Чувстват се благословени, че са привлекли своя спътник в живота. Става въпрос за намирането на някого, който просто ни разбира и резонира с нас. Вярваш или не, това не е толкова рядкост, колкото и да изглежда. Може да се научиш как по-добре да привличаш това.

Бонус: грешката, която не е в списъка

Има още една грешка, която е доста често срещана, но не е достатъчно разпространена, за да влезе в топ 10. Това отчасти се дължи на неразбиране, което води до убеждение или становище, а не до грешка. Търсиш мъж, който да те "допълни", но това не е твоя работа. Тези, които инвестират в себе си и извършват някаква личностна работа, имат огромно предимство, когато става въпрос за привличане и задържане на цялата любов, която заслужават. Именно това лекува раните им. Те разбират как да се свързват елегантно, ефективно и бързо с друго човешко същество. Като много други неща, всичко се свежда до правилното количество подготовка и пот, за да имаш това, което искаш в живота.