Това, което работите, не ви доставя удоволствие? Не се чувствате на мястото си в сегашната професия? Причина за това може и да е зодията ви. В следващите редовете можете да прочетете в коя професионална област ще бъдете в стихията си.

Овен

Овните сте родени лидери и прилагат този свой вроден талант на работното си място. Обаче не се справят добре като работници, защото лесно се дразнят от ограниченията и малките задачи, които шефа им дава да вършат. Те си създадена за по-големи планове и отговорности. Но не бива да се тревожат, ако все още са работници, Овните лесно се издигат до върха... стига да завършат това, което са започнали. Имат добри социални умения и умеят да убеждават околните, което е важно, защото това да следват останалите не е за тях. Те обикновено започват множество проекти, но рядко завършват някой от тях сами. Ето затова им трябва добър екип от приятели и колеги, те ще възприемат смелите им идеи и ще се постараят да ги изпълнят, защото Овните умеят да вдъхновят.

Подходящи професии: Тези, които са свързани със състезания, съперничество и физически умения. Личен треньор, атлет или част от спортна организация. Мениджър също е подходяща позиция за тях, защото обичат да държат всичко под контрол и да представят идеите си пред други хора.

Телец        

Телците са гъвкави и практични, това ги прави идеални работници, понеже могат да бъдат и лидери, и последователи, в зависимост от ситуацията. Предпочитат позицията на лидер, но трудолюбието им ги прави страхотни отборни играчи, въпреки че понякога инатът им пречи, затова трябва умно да избират битките си.

Подходящи професии: Те си един от най-трудолюбивите зодиакални знаци затова имат нужда от професия, която изисква отдаденост и упоритост. Професия в цветарството, хранителната индустрия и търговията на луксозни стоки ще даде на Телеца двете неща, които цени най-много на работното място – красота и сигурност. Телците се справят и добре с финансите, което ги прави добри банкери и финансисти.

Близнаци      

Близнаците процъфтяват в забързана, стимулираща среда, която им предоставя много възможности и шанс да общуват с различни хора. Те лесно се справят с всяка ситуация, бързо разрешават всички проблеми и светкавично изпълняват възложените задачи, но заради тези свои качества се отегчават доста бързо. Рутината и еднообразието не са за тях и не се чувстват добре в такава работна среда.

Подходящи професии: На Близнаците им трябва професия, която борави с много информация и разнообразни теми. Затова за тях са подходящи професии с преподаване и активна комуникация. Близнаците обичат да бъдат умствено стимулирани и да се занимават с различни аспекти от един проект, затова длъжности като пиар или мениджър на проект също са идеални за тях.

Рак         

Раците са традиционалисти, затова обичат да следват вече утвърдени практики и да се учат от чуждия опит, ето защо се справят добре с различни видове отговорности. Представителите на зодията обичат да се грижат за останалите, така че всякакви професии, в които могат да дават съвети и да решават проблеми, са подходящи за тях. Те не се справят добре в професии, където не виждат ясни резултати и не са причина за промяна. Те искат да оставят своята следа, да повлияят на околните, затова имат нужда мениджърите им да ги мотивират с чести проверки и доклади за свършената работа.

Подходящи професии: Раците са създадени за детегледачки и детски учителки, но също така са страхотни социални работници, адвокати и служители в човешки ресурси. Здравето е много важна част от живота им, затова ще се справят и като диетолози.

Лъв         

Лъвовете обичат вниманието, но това не означава, че са нарцистични, те просто обичат да вдъхновяват околните. Политиката пасва естествено на представителите на зодията, освен това те обикновено са едни от най-добрите шефове, когато спечелят екипа си. Обикновено с Лъвовете не се общува толкова лесно, но накрая всички за запленени от техния чар.

Подходящи професии: За лъвовете професии в политиката и образованието са идеални, но работа в развлекателната индустрия също може да ги заинтересува – те могат да бъдат добри актриси, певици и дизайнери. Лъвовете са магнетични лидери, затова позицията на шеф им приляга съвсем естествено.

Дева        

Девата – перфекционистка до мозъка на костите си, винаги отдадена на другите. Девите предпочитат да следват, а не да водят, те са състрадателни и внимателни, могат да изпълняват чужди наставления. Като шефове те са практични и обичат да покровителстват подчинените си, докато очакват най-доброто от тях. Девите обикновено са много строги към себе си, затова трябва да си припомнят да не се съсредоточават във всеки малък детайл и да бъдат по-спокойни.

Подходящи професии: Девите имат невероятна памет и са перфекционистки, което ги прави идеални за професии, свързани с много информация, като редактор, преводач, детектив. Те се справят добре и в сферата на услугите – като мениджъри на магазини, рецепционистки, сервитьорки, терапевти.

Везни

Везните са социални личности, те са умели в сплотяването на екипа, затова от тях стават добри медиатори. Те са балансирани, умеят да разбират хората и използват тези си качества на работното място.

Подходящи професии: Имайки предвид изброените качества, Везните ще се справят като дипломати, асистенти, преводачи, брокери на недвижими имоти и търговци. Везните обичат да общуват с хора, затова професии, свързани с обслужване на клиенти като туристически агенти или организатори на сватби, ще ги направят много щастливи.

Скорпион        

Никой не пази тайни по-добре от Скорпионите, затова се справят добре с професии, които изискват дискретност. Те процъфтяват в интелектуални и тайни организации, могат да боравят със секретни документи и много скъпи стоки. Те обичат предизвикателствата, тяхната енергия е пословична, затова могат да се справят в професия, която ще отблъсне мнозина други, като хирург или детектив.

Подходящи професии:  Както вече казахме, скорпионите ще бъдат страхотни хирурзи, детективи и тайни агенти, защото се справят отлично в кризисни ситуации. Те могат да се занимават и с логистика и управление на ресурси, затова от тях стават отлични финансови директори.

Стрелец          

Стрелците са добри комуникатори, те са трудолюбиви, екипни, гъвкави и добри мотиватори. Превод ли? Стрелците са добри във всичко, свързано с работа. Всякакви професии са подходящи за тях, стига на работното място да няма много правила и да не са ограничени от строга йерархия.

Подходящи професии: Стрелците обичат да пътуват и да се учат от чужди култури, затова всякаква професия, свързана с туристическия бизнес, е подходяща за тях. Тъй като те обичат да вдъхновяват околните, ще се справят като учители, лични съветници или служители в нестопански организации.

Козирог    

Козирозите са сериозни, прагматични и организирани, но определено не са скучни. Те притежават нужните харизма и ентусиазъм, с които да водят екип. Те не се плашат от авторитетни фигури, защото знаят, че с труд, амбиция и отдаденост също могат да достигнат върха, което е тяхната заветна цел. Лошото при тях е, че са работохолици и понякога забравят други важни аспекти от живота си.

Подходящи професии: От Козирозите стават отлични мениджъри и администратори. Чувстват се най-добре в големи корпорации с ясна йерархия, където могат да се изкачват по кариерната стълбица. Те също така са творчески личности, тяхната голяма продуктивност ги прави идеални архитекти, дизайнери и инженери.

Водолей

Водолеите са свободолюбиви личности, но това не означава, че се скатават от работа. Всъщност те са много трудолюбиви, но обичат да мислят нестандартно. Склонни са да работят по проект посред нощ, а после на работа да си подремнат, защото вече са свършили работата си. Те се справят добре в общуването, но също така са смятани за самотници, което означава, че могат да работят и в екип, и самостоятелно. Водолеите имат богато въображение, понякога дават странни идеи, които се оказват брилянтни, затова на оперативки са особено активни.

Подходящи професии: Работа, свързана с наука или техника, професии като графичен дизайнер или фотограф, дори мениджър на проект – Водолеите обичат разнообразни професии, в които могат да прилагат нестандартните си идеи. Те ще се справят и като предприемачи, защото не обичат големите корпорации и предпочитат да работят по свой график.

Риби 

Рибите са много гъвкави, що се отнася до работното им място. Нямат нужда да се доказват на останалите, те просто искат да вършат най-доброто, на което са способни. Те могат да се справят с множество професии, но се чувстват най-щастливи, когато могат да разчитат на своята чувствителна страна. Представителите на зодията са състрадателни и имат добра интуиция, затова процъфтяват в областта на медицината и изкуството.

Подходящи професии: Всички, които са свързани със здравна грижа – медицинска сестра, лекар, физиотерапевт, психолог. Но също така са създадени за области като изобразителното изкуство, танците и музиката. Могат дори да комбинират двете, например да се занимават с арт терапия.