Консумацията на плодове държи лекаря далеч от дома ни и ни дава почти всички витамини, необходими на нашия организъм, за да функционира правилно.


Ябълки: Дишайте по-лесно
С красивата си гама от цветове, не е изненадващо, че ябълката е любим плод на мнозина. Обелката на ябълката е добър източник на фибри, ето защо не трябва да я белите преди консумация. Проучванията показват, че хората, които ядат по 5 ябълки на седмица имат по-добре функциониращи бели дробове. 



Портокали: Победи стреса и холестерола
При консумация портокалът ни зарежда със 100% от дневната доза витамин С. Не само че са вкусни, но също така ни помагат да намалим нивото на холестерола. Цитрусовите плодове създават успокояващ ефект, който преборва стреса от ежедневието.



Банани: Край на язвата
Освен пълни със здравословни въглехидрати, които ни карат да се чувстваме сити, бананите са отличен източник на калий, с ниско съдържание на натрий. Това означава, че консумацията на банани намалява риска от високо кръвно налягане и мозъчен инсулт. Бананите съдържат и протезни инхибитори, които могат да предотвратят стомашни язви.



Авокадо: За вашето сърце
Освен невероятния си вкус, авокадото съдържа здравословни мазнини, които абсорбират каротеноиди благодарение, на които авокадото е един от най-полезните плодове за човешкото сърце.



Къпини: Убийци на рака
Чудесна добавка за зърнената ви закуска или киселото мляко, но и много повече от това. Комбинирани със зелен чай, къпините могат да предотвратят рак, остеопороза и сърдечно-съдови заболявания. 



Ура за боровинките!
Според екипа на Dama.bg, най-полезният от всички плодове е боровинката, която подсилва мозъчната функция. Тя е богата на антиоксиди, подобрява паметта и забавя когнитивното стареене. Боровинките са богати на магнезий, което поддържа тялото ви тонизирано и в добра форма.