Селфи манията продължава да бушува с пълна сила. Но позирането за идеалната снимка за социалните мрежи не е лесна задача. Не се притеснявайте, спазвайки само няколко прости правила, ще се превърнете в повелители на камерата.

Съвет №1

Избягвайте да стоите под директна светлина, защото тя може да хвърли странни сенки върху лицето ви. Вместо това изберете източник на естествена светлина, като например прозорец. Правилото гласи, че светлината трябва да бъде мека.

Съвет №2

Преди да се снимате със светкавица, погледнете към някое силно осветено място. По този начин зениците ще се свият и няма да се притеснявате дали отново се е получил ефектът “червени очи”.

Съвет №3

Уверете се, че гримът напълно ви съответства. Например, ако фон дьо тенът е прекалено светъл за кожата ви, то на снимка тази разлика ще личи още повече и лицето ви ще изглежда много по-различно от тялото.

Съвет №4

Мислете за ъгъла, под който заставате пред камерата. Ако сте обърнати с лице към обектива, то тогава дребните недостатъци ще изпъкнат повече. Ето защо ви съветваме да обърнете не само тялото, но и лицето, леко настрани. Имайте предвид, че според проучвания най-често се случва лявата страна на лицето да е по-красива.

Съвет №5

При групови снимки задължително избягвайте да бъдете този, който е застанал най-близо до камерата. По този начин рискувате да изглеждате доста по-високи и едри от останалите. В този случай златното правило гласи, че трябва да сте в една линия с всички останали.

Съвет №6

Двойната брадичка е един от верните приятели на всеки фотоапарат. Без значение колко килограма е човекът, който е застанал пред обектива, то двойната брадичка винаги е налице. Лесният начин да се отървете от нея, е като издължите шията и леко издадете лицето напред. По този начин брадичката няма как да се появи “неканена”.

Съвет №7

Ако става дума за снимка в близък план, то горещо препоръчваме да се спрете на ъгъл, който ви хваща от високо. По този начин обективът няма да изкриви чертите ви.