Някои хора просто са родени манипулатори, други се учат в движение, а третите прибягват само да най-безобидните манипулации, но дори и те ги карат да се чувстват гузно.

От кой тип е твоята половинка? Отговорът се крие в зодията му.

Овен

Тъй като Овенът е много амбициозен човек, който възприема живота като състезание, той не смята, че манипулира околните, а просто използва умела стратегия, за да постигне своето. Когато имаш връзка с такъв човек, ти не просто имаш партньор, а опонент, който постоянно иска да е победител.

Телец

Телецът манипулира останалите чрез вина. „Не ти ли харесва подаръкът? Но аз толкова се постарах, обиколил съм 5 магазина, докато намеря точно този.“ Е, как да не се разчувстваш след такова признание... и да се почувстваш мъничко лоша. Телецът просто е инат и не обича да губи, затова му е трудно да приеме поражението и прибягва до манипулации, вместо да се извини.

Близнаци

Мъжете от тази зодия са толкова чаровни, че вероятно дори не осъзнават кога те манипулират – то просто им идва отвътре. Но лошото е, че не умеят да се извиняват. Първо отричат, после пък ще извъртят нещата така, че станалото да не е по тяхна вина или ще те изкарат виновна, защото ти не си ги разбрала. Накрая може и да те попита как може да си му сърдита, след като той прави всичко за теб.

Рак

Раците са много чувствителни личности, което е страхотно, ако обичаш романтиката и емоционалните изненади. Но Раците използват емоциите и за да манипулират. Например твоя приятел може да се разплаче и пред сълзите му ти веднага ще забравиш, че си му била ядосана.

Лъв

Лъвовете определено са големи манипулатори, но най-силният им коз са ласкателствата. „На повечето жени изобщо не им отива, но на теб ти стои просто феноменално“. Те обаче могат да бъдат и доста хапливи, макар и индиректно: „Наистина ли ще облечеш това?“ (придружено с една сладка усмивка), „Повечето хора не биха се облекли така, но ти изглеждаш добре“. Не му се връзвай на ласкателствата и на подмятанията, когато си ядосана, а отстоявай себе си. Ако пък се ядосаш за някой негов коментар, той веднага ще ти каже, че се е пошегувал. Много смешно, нали?

Дева

Мъжът Дева манипулира чрез оказване на натиск върху половинката си или чрез смяна на темата. Ако ти повдигнеш въпроса за нещо, което ти е направило лошо впечатление, а той започва да извърта нещата. Например започва да разсъждава как това има нещо общо с развода на родителите ти или с друга травма от живота ти. Ако това не мине, мъжът Дева започва да разправя как случилото се е продиктувано от факта, че някоя си някога му е изневерила или че баща му често е отсъствал. Ти се чувстваш страшно виновна, а темата мигом е сменена.

Везни

Мъжете Везни не държат много да те манипулират при взимането на решения, но от време на време хубаво те излагат и по този начин влияят на поведението ти. Например представи си, че сте на купон и той започва да коментира последния път, в който му се разсърди, че не е отишъл на пазар с теб. Въпреки че той е бил виновен, мъжът Везни така извърта нещата, че историята звучи супер смешно, а ти си реагирала много нелепо. И докато всички се смеят на случката, ти потъваш в земята от срам и почваш да се чудиш дали наистина не си се държала глупаво.

Скорпион

Скорпионите са майстори на манипулациите и с лекота ще ти втълпят някоя тяхна идея, за да получат своето. Стратегията им включва разнородно количество оръжия – ласкателства, втълпяване на чувство за вина, подкупи и прочие.Понякога мъжът Скорпион сам създава паника в теб, за да може после да реши проблема и ти да се чувстваш толкова благодарна, че ти е помогнал.

Стрелец

Стрелецът може да е доста потаен и да действа прикрито, докато те манипулира. Уж е напълно честен с теб и всичко е наред, а зад гърба ти може да се оплаква от какво ли не. Друга характерна черта на мъжете Стрелци е, че често могат да те питат за мнението ти и за съвет, при което ти се чувстваш важна и оценена, но общо взето никога не го следват. Мнението ти им влиза през едното ухо и излиза през другото, защото Стрелецът винаги прави това, което си е наумил.

Козирог

Козирозите са работохолици и затова основно манипулират хората на работното си място, най-вече подчинените си. Една от любимите им техники е да поискат нещо много трудно за изпълнение, почти невъзможно, а след това да предложат друг вариант, който звучи много по-лесен и логичен, така че никой да не може да откаже на много по-малката молба, въпреки че и тя всъщност никак не е малка. Като цяло Козирозите са много успешни бизнесмени точно защото знаят как да влязат под кожата на подчинените си. Същите тактики използват и в любовта – те галят с кадифена ръкавица, докато половинката им изпълнява всичко, което ѝ наредят.

Водолей

Водолеите често са малко саможиви, затова манипулациите на останалите не им действат. Няма смисъл да го караш да се чувства виновен или да го заплашваш, това просто няма да проработи. В същото време може да е голям инат. Ако е направил нещо лошо, едва ли ще се извини, а ще се държи така, сякаш преувеличаваш. Той ще остане спокоен и невъзмутим, няма да се гневи и няма да се моли за прошка. Козът му е, че леденото му държание скоро ти става непоносимо и накрая ти ще си тази, която ще се извини.

Риби

Мъжете Риби манипулират чрез думи и могат да ти прехвърлят задачите, които те самите не желаят да направят. „Как ми се е прияла от твоята мусака, никой не прави толкова вкусна мусака като теб!“, казва той, когато е негов ред да сготви. И докато те подкупва с комплименти, ти вече си готова да започнеш да белиш картофите.