"Колкото повече печелиш, толкова по-големи проблеми могат да се появят в една връзка", казват бракоразводните адвокати...

За съжаление, по време на икономически растеж броят на разводите расте, а не намалява. Не е изненада, че повечето причини за развод са парите. Те са причина и за стрес във всяка връзка. Според едно проучване 35% от анкетираните хора са дали като проблем в отношенията между тях парите. Двойките, които са на една и съща страница и имат подобно мислене, нямат проблеми, но тези, които се разминават драстично, е възможно да се разделят до няколко години. Когато една връзка започва, ако двамата имат подобни финансови възможности, то те имат по-голямо бъдеще от другите. Това не означава, че заможните двойки, се справят по-добре в любовта.

"Има двойки, които имат много пари, но и големи разходи, което води до фалит.", казва една адвокатка, като допълва, че е невероятно как хора, които имат доход над 1 милион, нямат спестявания. Това може да се превърне в голям проблем, когато двойката води скъп и луксозен живот, защото тази разлика не е нещо маловажно.

Днес има много домакинства, в които и двамата партньори носят пари, а разходите и отговорностите са поделени. Макар и през последните години ролите на жената и мъжа малко да са се променили, но много от двойките все още живеят с остарялата традиционна представа какво трябва да прави мъжът и какво жената. Това може да повлияе много на динамиката на брака. Много често работата с висока заплата идва и със задължения като прекалено дълго работно време и чести командировки.

"Нещо, което причинява множество от проблеми и опъва отношенията в брака, е това, че двойката е разделена, заради тези пътувания по работа" споменава друг бракоразводен адвокат.

Точно когато икономиката се заздравява, а приходите се увеличават, много двойки могат да се изправят пред големи предизвикателства.

Ако погледнем статистиката, броят на разводите намалява, когато и икономиката се срива. Интересното е, че съкращаването на бюджета, може да подейства положително на рухващите бракове.