X

Контрафиле в хрупкава панировка и вишнев сос

от в 16:15 на 13.02.2015 в Здраве и спорт | Рецепти


Контрафиле в хрупкава панировка и вишнев сос

Контрафиле в хрупкава панировка и вишнев сос

Перфектното ястие за чаша червено вино. Дори не трябва да го коментирате, а само да му се насладите.

Необходими продукти:

4 бр. свинско контрафиле
брашно
1 яйце
1 голяма ч.ч. корнфлейкс
60-70 г белени бадеми
черен пипер
сол
300-400 мл. олио

Приготвяне на месото:

Контрафилето се начуква на тънко със сол и черен пипер. Най-добре използвай прозрачно фолио. Приготви три чинии. В първата сложи брашното. Във втората разбий яйцето. В третата сложи предварително смлени корнфлейкса и бадемите. Нужен ти е тиган, в който да загрееш олиото. Последователно потапяй месото в първата, втората и третата чиния. Изпържи за около 5-6 минути от двете страни. Добра идея е да използваш кухненска хартия, за да поеме част от мазнината.

Необходими продукти за вишневия сос:

200 гр вишни - пресни или от буркан
1 кафена чаша червено вино
5 с.л. захар
50 гр масло
1 ч.л. нишесте
1 с.л. лимонов сок

Приготвяне на соса:

Загрей червеното вино и захарта. След като алкохола изкипи, сложи маслото, заедно с вишните. Докато се сгъстява смеси нишестето с малко вода и лимонов сок. Сосът трябва да се посгъсти достатъчно, след което да се добави нишестето. Разбъркай и отстрани от огъня.

Поднасяне:

Поднесете приготвеното месо топло, полято с леко охладен сос. Добро съчетание е гарнирането със зелена салата и лимонче.

Източник: vkusnoteka.bg



Теми   месо | рецепта | свинско месо

Още по темата

Коментари

Зареждане






x

Ако не искаш да получаваш най-интересните статии, натисни тук.