На 19 март в Сердика Център се състоя специален Концерт на възглавници, с който бе даден официален старт на благотворителната кампания МАЛКИ стъпки за ГОЛЯМО бъдеще. Събитието беше организирано от Дормео, SOS Детски селища и Модо България.

Концертът даде възможност на децата да открият очарованието на класическата музика по нестандартен начин – поседнали на възглавници, а родителите имаха възможност да подкрепят благотворителната кампания Малки стъпки за ГОЛЯМО бъдеще.

Кампанията е насочена към насърчаване развитието на талантите, извънкласните занимания и професионалното ориентиране на децата и младежите, за които SOS Детски селища България се грижи. Важна част от кампанията е набирането на средства за 523 деца и младежи от програмите на Сдружението, които ще имат възможност за период от една година да се радват на:

• допълнителни уроци по математика, български език и литература, чужди езици;
• шофьорски курсове, програми за професионална ориентация и стажове за по-големите;
• занимания по пеене и музика, изобразително и приложно изкуство, сценични изяви;
• народни и модерни танци, плуване, футбол, баскетбол, фехтовка, конна езда;
• екскурзии, зелени училища, организирани ваканции и лагери със занимания по интереси.

Всички заедно с малки стъпки можем да осигурим на децата и младежите от програмите на SOS Детски селища България тяхното ГОЛЯМО бъдеще, като съберем за каузата 34 881,54 лв. Дормео вече дари 10% от сумата – 3 500 лв.

Подкрепи и ти каузата!

Изпрати SMS с текст ДА на номер 1287 и дари 2 лева!

„Искахме да стартираме инициативата с позитивно настроение и с надежда! Набираме средства за извънкласни занимания, а музиката е важна част от тях! Много от децата и младежите в SOS грижа се занимават с музика и са наистина невероятни! Именно затова стартирахме кампанията с музикално събитие! И то не какво да е, а събитие, която прави музиката по детски достъпна и близка – с Концерт на възглавници“, споделя Кристина Пекова, Бранд мениджър на Дормео България.

Специални благодарности на СЕРДИКА Център, които ни приютиха и ни дадоха възможност да споделим заедно вълшебството на музиката!