Тя е басист, вокалист, модел, природна сила, готина и уверена. Тя е Ник Уест и е пълна със страст към живота. Предизвикателна и променяща музикалната индустрия. Всички, които влязат в контакт с нея, остават учудени и пленени от магията, която се носи около бас дивата. А миналогодишният A to JazZ фестивал още помни огъня на сцената.

Музикалното пътешествие на Уест започва в родния ѝ град Финикс, Аризона, където баща ѝ, професионален китарист, я учи да свири на ритъм китара, докато е само на 13 години. Макар родена левичар, любовта ѝ към музиката е по-силна от това да се откаже само защото бас китарата е предназначена за свирещи с дясна ръка. Напротив - това я разпалва още повече, започва да пее и с парчетата си разказва какво чувства. Ръцете просто привикват към струните.

Майкъл Джаксън е този, който пречупва разбирането ѝ за музика и променя живота ѝ. Nik не спира да припява “Mama say mama sa mama coosa” в познатия заразяващ ритъм и приятелите ѝ казват: “Знаеш ли, в теб има нещо различно. Ако вдигнеш китарата и започнеш да свириш, ще стигнеш далеч”. И го прави. Осъзнава, че не е необходимо единствено да следва идолите си, а да изгради стил. Да бъде себе си с бас китара и микрофон, нищо повече, за да вдъхнови аудиторията и да я накара да живее.

Прическа стил “басов ключ”

West гори от желание да покаже и визуално на феновете си емоциите, които бушуват в нея, докато свири и пее. В началото получава предложения да обръсне косата си, за да е различна, да бъде такава, каквато е музиката ѝ – цветна и оригинална. Но усеща, че не е достатъчно. Само след месец, ярколилавата коса във формата на басов ключ е най-малко екстравагантното в басистката. Щура, пъстра и необикновена е по душа и именно с това се опитва да спечели аудиторията. Цветът в шик прическата ѝ е просто бонус, който загатва, че ни очаква среща с истинска фурия на сцената!

Кариера по ноти

Мотото ѝ е „Талантът прави каквото може, геният това, което трябва“. Именно с тези думи Nik обикаля целия свят още преди да навърши 24. Тя е това, което фънкът търси днес. Динамика, бас линии, закачливи и красиви текстове, Nik West. R&B и фънк артистът на 21 век, който светът отдавна очакваше. Дебютният ѝ албум “Just in the Nik of Time” взривява феновете и кара редица популярни артисти, сред които Принс, Дейв Стюарт, Джон Майер, да се влюбят в соул гласа на West.

Любимата ѝ песен все още е Forbidden Fruit, защото е фънки, изцяло изсвирена на бас, а зад нея е просто Nik! Пееща за живота такъв, какъвто е.

На живо ще я чуете на 9 март в Sofia Live Club, където ще представи и новото си EP “Say Something”. Билети за концерта можете да намерите онлайн на Eventim.bg и ePay.bg. Повече за събитието може да научите на страницата на събитието във Фейсбук.