Юни започва за Козирозите с важно запознанство, което най-вероятно ще помогне на знака по работа или здравословни причини. Юпитер формира новолуние на 6 юни във вашия сектор на работните ангажименти и грижите за тялото, което може да доведе в живота ви абсолютно уникален човек.
Той може да ви помогне в работата ви, както и да подобри физическото ви състояние (ако е лекар), но.. Сатурн в квадрат с Юпитер от вашия комуникационен сектор ще изисква от вас да поддържате дисциплина в комуникацията, може би често контактувайте с този човек и извършвайте сериозни инструкции. Дори речта ви може да се промени - ще трябва да станете по-структурирани, може би да общувате по-официално и да развиете някои нови умения.

Хороскопът за Козирог за юни 2024 г. предупреждава за ирационална активност. Опитите да сте в крак с всичко и навсякъде ще завършите с неуспех, трябва да начертаете план за действие и стриктно да се придържате към него. В този случай загубите ще бъдат минимални. Енергията на Слънцето в Близнаци придава лекота на мислите, затова Козирогът бързо се адаптира към всякакви условия. Невероятният прилив на сили ще ви позволи да се справите с професионалните предизвикателства, без да правите компромис с личния си живот, който е на път да се промени. Любовните приключения няма да ви оставят да чакате, а пикът на сексуалната активност ще бъде на ягодовото пълнолуние през юни. Време е за експерименти: Козирогът ще изпълни всички желания, ако спре да потиска чувствеността си.

Настроението в началото на юни ще бъде борбено, ще се появи самоувереност. Ако нещо ви е пречело да се отворите напълно, сега всичко ще се получи. Хороскопът на Козирога съветва да отхвърлите съмненията и твърдо да постигнете набелязаната цел. Непоколебимата увереност ще се превърне в катализатор на прогреса, ще бъде възможно да успеете в нова за вас област. Тъй като Венера в Близнаци събужда дарбата на красноречието, няма да е трудно да убедите някого, че сте прави. Козирогът ще може да излезе от конфликт без загуби, другата страна ще се откаже от претенции и ще се опита да се поправи. Необходимо е да затвърдите успеха и да предприемете стъпки за установяване на приятелски отношения: бившият враг може да стане приятел.

Вашият управител Сатурн в Риби от 8 до 10 юни ще бъде в конфликт с Венера – очаква ви кавга, може да се наложи да се адаптирате или да намерите някакъв общ език. Някоя жена ще се държи несериозно, така че ще искате да я дисциплинирате (тя може да бъде колежка от работата ви или наета от вас служителка, като бавачка). Прозорливостта, проявена в средата на месеца, ще помогне да се избегнат грешките. При необмислено изразходване на енергия за преодоляване на препятствия успехът няма да бъде постигнат. Според общия хороскоп за Козирог през юни 2024 г. печелившата стратегия изглежда така: умният няма да върви нагоре по хълма, умният ще заобиколи планината. Трябва да си поставяте постижими цели, а супертрудните задачи може да поверите на други. Меркурий в Близнаци ще ви помогне да стигнете до правилното решение, предизвиквайки невиждана наслада и необуздан оптимизъм. Пресметливият Козирог най-накрая ще може да отпусне юздите на контрола. Печалбата, практическите цели нямат значение, най-добри резултати ще донесе това, което падне на душата. Ако има възможност да се впуснете в пътуване, трябва да го направите.

От 18 юни Венера навлиза във вашия сектор на отношенията и до края на месеца започва период на запознанства и общуване по романтичен начин. Вероятно ваш колега ще иска да ви направи подарък или ще започне да ви кани по-често на ресторанти. Основното събитие на месеца ще бъде Пълнолунието на 22 юни във вашия знак, което ще ви принуди да говорите публично, да се заявите, а това ще ви донесе повишаване на самочувствието и експертизата. Вашият управител Сатурн в секстил към Слънцето може да ви помогне да получите важен документ или титла, така че не се колебайте да планирате интервю или интервю за виза за тази дата.

Освен това в този ден може да имате важно събитие във връзката ви и да получите новината в съобщение или обаждане. И в тази връзка именно вие ще вземете важно решение, което ще ви донесе висок емоционален фон.
Спокойният край на юни потвърждава правилността на избраната стратегия. Без излишна суета, в премерен работен ритъм, ще успеете да завършите всички проекти. Според хороскопа за юни най-добрата награда за работата на Козирога е похвалата на началниците му, изразена в пари. Първо трябва да се разплатите дълговете си, и едва след това можете да харчите за себе си. В случай на съмнение Козирозите могат да се успокоят, че Марс в Телец покровителства активните хора. В труден момент трябва да се осланяте на мисълта: началото е половината от битката. Струва си да начертаете работен план, да си представите картината на бъдещите събития, как всичко ще се получи от само себе си. За прилив на енергията можете да пиете тинктури от лимонова трева и женшен.

От 30 юни Черната луна навлиза във вашия сектор на кариерата, което означава, че започвате период, в който може по някакъв начин да се опитат да опетнят името ви или да ви накарат да разберете, че не сте достойни за статуса си. Например, ако сте женени, може да разберете за нещо неприлично от страна на съпруга си или вие сами ще поставите под въпрос семейното си положение. Най-вероятно обаче за Козирозите Черната луна до април 2025 г. ще донесе някаква съмнителна слава, когато името ви ще се споменава почти в пресата или на многолюдни места. Затова внимавайте каква информация съобщавате за себе си и на кого.