Краят на модния гигант Victoria's secret наближава все повече. Именно това пишат американските вестници.

Реакцията бе предизвикана от фактът, че моделът Мария Фармър обяви публично, че Джефри Епщайн е извършил сексуално посегателство срещу нея по време на снимките за каталога на марката.

Самият Джефри беше арестуван през юли по обвинения в сексуален трафик, а в средата на август бе намерен мъртъв в килията си. 

Асоциацията на моделите излезе с отворено писмо и молба екипа на Victoria's secret да се погрижи за сигурността и спокойствието на своите служителки.

"Искаме да изразим загрижеността си за безопасността и благополучието на моделите и младите жени, които се стремят да работят за гигант като Victoria’s Secret. През последните няколко месеца чухме множество обвинения за сексуално посегателство, предполагаемо изнасилване и сексуален трафик на манекенки и модели. Тези твърдения не бяха насочени директно към Victoria's Secret, но е ясно, че вашата компания играе важна роля в решаването на проблема. Джефри Епщайн бе обвинен в трафик и неправомерно поведение, както и фотографите Тимур Емек, Давид Белмере и Грег Кадел. Очевидно те не се притесняват да малтретират уязвимите момичета", коментират от Асоциацията.

Скандалите с марката започнаха още, когато главният маркетинг директор на фирмата Ед Разек обясни пред Vogue, че на модното шоу на компанията няма да присъстват транссексуални, едри и по-различни модели.