Всеки иска да се храни правилно и да има тяло за завиждане. Звездите също, Меган Маркъл е известна с това, че са храни изключително здравословно.

Малко преди кралската сватба актрисата нае специалистът по хранене и изготвяне на хранителни режими Габриела Пикок, за да накара принц Хари да влезе във форма и да спре да яде нездравословни храни. Пикок работи от години за Кралския двор и подготвила за Хари лесна диета от няколко стъпки, които може лесно да се спазват. 

Ето защо ви представяме 8 от триковете за красиво тяло на кралските особи, които могат да ви помогнат да имате мечтаното тяло за сезон на банските:


Приемайте протеини с всяко хранене

Протеинът в организма ни помага да се поддържа стабилно нивото на енергия и да се намали апетитът. Хранете се с яйца, сухо месо, пиле, риба и млечни продукти. За растителни източници използвайте тофу, ядки, семена, боб и варива. Опитайте се да попълните по-голямата част от свободното пространство в чинията си зеленчуци като броколи, брюкселско зеле и карфиол.

Използвайте фибри, за да контролирате количеството храна

Ако искате да отслабнете за летния сезон, бъдете по-наясно с размерите на порциите и качеството на храна в чинията ви. Приемайте напитки или добавки с глюкоманан преди ядене. Глюкомананът е вид фибри, които абсорбират водата в корема ви и ви карат да се чувствате заситени.

Яжте често и рано

За да поддържате нивото на кръвната захар и да предотвратите рязкото огладняване, трябва да ядете малки и добре балансирани храни на всеки три до четири часа. Оптималният вариант е да ядете пет малки порции на ден, като закуската и обядът да са най-големите ястия, а следобедните и вечерните хранения да стават все по-малки.

Винаги носете високопротеинови закуски с вас

Винаги носете закуски с високо количество протеин в чантата си. Те могат да помогнат за предотвратяване на рязкото желание за сладки храни. Шоколадовият протеинов бар е чудесен начин да се предпазите от подобни изблици на глад, като същевременно запазите нивото на кръвната захар стабилно.

Помогнете на метаболизма си

Добавките могат да помогнат за балансирането на метаболизма и кръвната захар. Именно добавките са били в основата на хранителния режим на принц Хари преди сватбата. Приемайте йод, за да оптимизирате метаболизма чрез регулиране на производството на тироиден хормон; хром, за да балансирате нивата на кръвната захар и да намалите апетита и манган за поддържане на количеството мазнини и глюкоза.

Пийте повече вода, за да спите добре

Некачественият сън често се дължи на дехидратация.Тя води до липсата на енергията, проблеми с когнитивната работа и умението ни да се съсредоточаваме. Уверете се, че пиете много вода и напитки без кофеин през целия ден.

Не забравяйте да се радвате на слънцето

Слънчевите лъчи ви помагат да си набавяте витамин D, който се използва за поддържане на здрави кости, зъби и мускули. Слънцето помага и за регулиране на циркадните ритми чрез регулиране на мелатонина. Но никога не забравяйте да предпазите кожата си срещу вредното влияние на слънцето в най-топлите часове от деня!

Яжте за красота

Разнообразната балансирана диета е важна за красивата кожа и силните нокти. Витамин А предпазва кожата от състаряване. Жълтите и зелените зеленчуци като моркови, спанак и броколи са изключително полезни за здравата и чиста кожа. Авокадото пък помага за красива коса. Омега-3 мазнините са важни за ноктите, косата, кожата и т.н.

Не приемайте здравословното хранене само като контрол над теглото, а и като достъпен и естествен метод за красив външен вид.

Грижете се за качеството си на сън

Опитайте се да спите между шест и осем часа на ден. Отстранете всички силни източници на светлина най-малко един час преди лягане. Приемайте магнезий, за да контролирате безсънието, продължителността и качеството на съня и производството на мелатонин.

Избягвайте кофеина

Не пийте кафе на празен стомах. Кофеинът е стимулант, който подтиква освобождаването на глюкоза от черния дроб. Това причинява скок в кръвната захар и предизвиква огладняване. Това е особено вредно за тези, които се опитват да отслабнат.