„Красотата не моли за внимание.” Чух някой някога да казва тези думи и те се загнездиха в душата ми.

Спомни си това, следващия път, когато се втурнеш да преследваш някой мъж, когото си мислиш, че обичаш. Спомни си това следващия път, когато започнеш да се състезаваш за неговото внимание. Спомни си това следващия път, когато забравиш какво заслужаваш.

Спомни си, че си красива. Очите ти са красиви. Сърцето ти е красиво. Душата ти е красива. Цялата ти си красива. Затова, недей да молиш за внимание!

Често изпитваме необходимост да докажем собствената си стойност, печелейки сърцето на този, когото обичаме. И за да го постигнем, започваме да се променяме. Искаме да отговорим на очакванията му, да изпълним желанията му. Питаме се дали сме това, което търси... Забравяме, че собствената ни стойност се определя от любовта, която ние си даваме, а не от тази, която се борим да получим.

И се случва непрекъснато. Красиви жени, които се оплитат в не-красиви връзки.

Спри да си повтаряш: „Само ако...” и „Може би...” Това не са думи, които имат място в любовта. Когато тя е истинска. Това са думи, които имат място само в едностранната любов. И напразното преследване.

Когато си обичана истински, няма нужда да преследваш никого. Няма нужда да се съревноваваш с никого. Нито да се променяш според нечий чужди критерии. Няма нужда да убеждаваш, умоляваш, чакаш... Когато си обичана истински, той те избира. Отново и отново. Всеки ден. Така както ти избираш него. Ето такава любов искаш. Ето такава любов заслужаваш.

Не преследвай никой мъж. Преследвай собственото си развитие.

Преследвай мечтите си. Преследвай това, което те кара да се усмихваш. Вместо да се опитваш да се вместиш в нечий свят, в който другият отказва да те покани, изгради свой собствен.

Истинската връзка е съюз. Свързване. А не гонитба и борба да промениш другия. Или себе си.
Истинската връзка е среща на двама души, които искат да бъдат заедно. Да останат заедно. Да се развиват заедно.
Истинската връзка е красива.

А красотата не моли за внимание....


Автор: Бианка Спарачино