Непрекъснато четем статии за това по какво да познаем любовта. Каква трябва да е връзката, когато е истинска. Уорън Мартин обаче ни представя една по-различна гледна точка. Каква не трябва да е истинската връзка, какво няма да ти се налага да правиш, когато човекът до теб е правилният човек. Прочетете и... помислете.

1. Да го преследваш

Това, което виждаме във филмите, е грешно. Филмите свързват любовта с обсебването. С години на обсебване. И чакане. Филмите ни карат да си мислим, че връзката не си струва, ако не сме се борили отчаяно за нея.

Но любовта не трябва да е борба. Любовта трябва да е най-лесното нещо на света. Защо трябва да преследваш някого, който се предполага, че те обича?

Всъщност, човекът, който наистина е за теб, ще е различен от всички останали. И ти веднага ще го разбереш. Той ще те „познае” в мига, в който те зърне. Няма да е нужно да го убеждаваш, да се бориш за него, да го чакаш. Той ще разбере, че сте един за друг и ще поиска да изградите заедно живота си. Ръка за ръка.

2. Да го умоляваш

За истинската любов не трябва да се молиш. Тя се разлива без усилие, свободно, като пълноводна река. Можеш да си тръгнеш от нея, но тя ще продължи да тече.

Докато се молиш на някого да те обича, няма да си дадеш шанс да срещнеш онази любов, която търсиш. И колкото и да молиш другия за нещо, което не може да ти даде, резултатът ще е все същият. Хората са казали: насила хубост не става.

Любовта трябва да те издига, а не да те сваля на колене.

3. Да се променяш заради него

Този, който те обича, ще обича всичко в теб. Може да не е съгласен с теб през цялото време, но няма да иска да се променяш. Ако някой иска от теб да се промениш, може би всъщност иска от теб да си тръгнеш.

Правилният за теб човек няма да търси идеален партньор, а някой, който е подходящ за него, някой, с когото да си пасва, да се разбира, да гледа в една посока. И когато този човек си ти, няма да става и дума за това какво в теб е правилно или грешно.

4. Да се пазариш с него

Връзката не е утешителна награда. Не трябва да бъдеш с човек, който ти поставя условия и с когото трябва да „преговаряш”.

„Пазаренето” идва, когато любовта си отива. То е за хора, които просто се страхуват да бъдат сами.

Единственото „пазарене” може да е за това какво да вечеряте и за това уикенда с чий родители да пропуснете.

5. Да си несигурна в него

Никога не трябва да имаш съмнения за това какво чувства човекът до теб и какво иска от живота. Той трябва да е отворен към теб за всичко, което желае, и това трябва да включва и теб.

Неизвестното може да е секси на първите срещи, но, когато имаш връзка, нещата са различни. Трябва да се обичате, а когато се обичате, няма място за мистерии и тайни.

6. Да плачеш заради него

Сълзите не са водата, която помага да връзката да расте. Сълзите са това, което убива любовта.

Когато плачеш заради някого, това не е знак, че трябва да бъдеш с този човек. Знак е, че трябва да го напуснеш.

Връзките не се изграждат върху нощи, прекарани в хлипове. Изграждат се върху дни, в които се чувстваш така щастлив, както никога преди.

7. Да лъжеш заради него

Ако лъжеш дори за едно нещо своите приятели, значи си в грешната връзка. Ако се правиш, че той е нещо различно от това, което е, значи си с грешния човек.

Когато си с мъжа, с когото трябва да бъдеш, и да искаш, няма да успееш да го скриеш. Ще говориш за него на всички. Защото той ще е твоето всичко. А дори когато не говориш за него, ще мислиш за него...