Първите туристи вече пристигнаха в родните ни черноморски курорти. По традиция почиващите окупират първо "Златни пясъци" и "Слънчев бряг" още през месец април.

Лятото е на прага, колкото и да ни се струва, че има много време до така чаканата почивка. Първите туристи вече пристигнаха в някои от най-големите ни курорти, а само след няколко седмици ще започнат да се пълнят и по-малките ни курортни селища. Хотелите в "Слънчев бряг", "Дружба", "Константин и Елена", "Златни пясъци", "Обзор", "Елените", "Приморско" стават все повече, а офертите им - все по-изгодни и привлекателни. Затова и дори известните българи предпочитат да почиват в родното Черноморие.

 

Предния път ви разказахме за някои от чудесата на България, а сега ще ви запознаем с перлите на родното Черноморие. Нека започнем с един от най-старите български черноморски курорти - "Св. св. Константин и Елена". Курортният комплекс се намира на 6 километра от морската ни столица Варна. В комплекса има първокласни почивни бази, хотели, модерни заведения, атракции за всички възрасти и спортни съоръжения. Препоръчваме ви да посетите параклиса "Свети Константин и Елена". Туристите могат да се забавляват с водни спортове, да карат джет, сърф. Комплексът е известен и с двата си открити басейна с гореща минерална вода.

 

Сега да продължим с "Дюни". Известното курортно селище се намира на 40 километра от пристанищния град Бургас. Уникалният плаж и природа привличат всяко лято хиляди туристи не само от България, но и от съседните страни. Една от забележителностите в селището е резерватът "Алепу". Интерес представляват още остров Свети Тома, блатото "Аркутино" и националният парк "Ропотамо".

 

Не са за пренебрегване и атракциите в местността "Ален мак". Можете да почивате заедно със семейството си в уютната атмосфера на множеството семейни хотели. Плаж "Кабакум" е на разположение на туристите, отседнали в местността. Уникалната плажна ивица и лазурен плаж ви осигуряват свеж полъх дори през горещите летни дни. Комплексът предлага многобройни ресторанти и нощни заведения, магазинчета за сувенири и плажни стоки, морски атракции като джетове, разходки с корабчета, водни ски и дори парашути.

 

Изберете родното Черноморие за лятната си почивка и няма да съжалявате!