Дама с ангелски глас, актриса, филантроп, посланик на добра воля и не на последно място добра майка - това е звездната ни рожденичка днес - Кристина Агилера! Родена преди 36 години в САЩ, чаровната блондинка започва да се занимава с музика от съвсем мъничка, а на 12 години получава възможност за участие в New Mickey Mouse Club заедно с Бритни Спиърс, Джъстин Тимбърлейк, Джей Зи и звездата от Felicity Кери Ръсел. През 1998 г. е поканена да изпее песента към саундтрака на филма „Мулан“, след което записва и първия си договор със звукозаписната компания RCA. Кристина Агилера е един от най-големите тийн идоли на 90-те години!

Достойнството на мъжете не застрашава равенството на жените.

Най-тежкият път винаги води към върха.

Хората очакват от мен да плача, но аз винаги се смея, когато нещата се объркат.

Жените, които се държат добре, нямат шанс да влязат в историята.

За децата не е най-добрия вариант да слушат как родителите им се ругаят. Знам, че това което правя е по-добре за моето дете, аз искрено вярвам, че е по-добре да има две къщи, напълнени с любов и щастие, отколкото един дом, в който царят ругатни и неразбиране.

Музикални босове ми казват, че имат поне 20 певици, които пеят не по-зле от мен. Чудесно. Но питам ги аз дали имат и една певица, която е толкова секси като мен!

Красотата е като цигулка Страдивариус. За да я използвате, първо трябва да се научите да се грижите за нея.

Аз съм океан, понеже съм много дълбока. Ако се потопите в мен достатъчно дълбоко, ще откриете потънали съкровища.

Тези, които казват, че тежестите са само за мъже, нищо не разбират. Горната част на тялото трябва да бъде тонизирана и гъвкава, дори мускулеста, и тежестите са спътникът ви в тази борба.

Като жена, аз съм горда с начина, по който изглежда тялото ми в различните етапи от живота ми, запазвайки увереност и безстрашие за неизвестността, която бъдещето ще ми поднесе.

Какво ни кара постоянно да се преструваме? Хайде да си позволим да бъдем такива, каквито сме.

Синът ми е щастлив и здрав, а това е всичко, което има значение

Няма да ходя на пръсти цял живот само за да пристигна напълно непокътната до смъртта.

Уверена съм, че няма никаква книга с правила и че не съм длъжна да живея по стандартите на обществото.

Една дама трябва да бъде силна, могъща и много уверена!

Жени, ние определено сме под микроскоп и масивен контрол. Докато аз съм щастливa в собствената си кожа, това е всичко, от което се нуждая!