Майчинството е една от най-големите радости в живота ни. Въпреки това е и най-внушителното предизвикателство, пред което ще се изправим. От сладките моменти на смях и четене заедно, до сериозните емоционални избухвания.

Понякога наистина се чувствате ужасно уморени.

Споделяме ви поста на една майка, която описва тези възходи и спадове. Има дни, в които усещането е непоносимо, но трите думи, които отправя към всяка дама изпаднала в отчаяно състояние са:

„Ти си достатъчна!

Към всяка майка, която се крие в банята, за да си спечели само една минута спокойствие, докато сълзите се стичат по бузите ѝ.

Към всяка майка, която усеща толкова силна умора, че има чувството, че не може да функционира нормално. На онази майка, която би заспала за секунди...само ако имаше кога.

Към всяка майка, която стои в колата си сама, докато похапва само защото не иска никой да вижда какво яде.

Към всяка майка, която плаче на дивана, защото се е развикала на децата си за нещо незначително и сега се чувства виновна и недостатъчно добра.

Към всяка майка, която отчаяно се опитва да обуе старите си дънки, защото всичко, което иска е да изглежда добре щом се погледне в огледалото.

Към всяка майка, която поръчва пица, защото вечерята не се е получила така, както е искала.

Към всяка майка, която се чувства ужасно сама, дори около нея да е пълно с хора!

Ти си достатъчна!
Ти си важна!
Ти си стойностна!

Това е просто фаза от живота ни. Понякога е ужасно трудна, предизвикваща и откачена, но си заслужава. Невинаги говорим за това, но никак не е лесно.

Никога не забравяй, че онези малки ръце, които всеки ден се протягат към теб – те знаят, че ти можеш всичко, че ти си целият им свят. Знаят, че ще обърнеш земята, за да бъдат нахранени, спокойни и щастливи.

За онези малки сърца, които така докосват твоето. Те не искат нищо друго. Те искат теб.

Защото ти си достатъчна! Повече от достатъчна.

Ти си невероятна!"