Гостите и семейството ти ще се влюбят в това сладко изкушение, което изглежда елегантно и разкошно, а изисква минимална усилия.
Време за приготвяне: 40 минути
Степен на сложност: Лесна
Порции: 16
Необходими продукти:
- 1 опаковка замразено бутер тесто, размразено
- 230 г сирене „Бри“, нарязано на тънки парченца
- 1 жълта и сладка ябълка, с премахнати семки, нарязана на тънко
- 2 ч.л. мед
- 2 с.л. печени осолени бадеми, нарязани
- 2 с.л. зрънца от нар
Начин на приготвяне:
1. Предварително загрей фурната на 200 градуса.
2. Върху продълговата и голяма тава постави пергаментова хартия и отгоре постави един лист бутер тесто с размери около 25х30 см.
3. Завий краищата на бутер тестото (около 1-2 см от листа), за да се образува ръб. С вилица надупчи тестото навсякъде.
4. Нареди сиренето на един слой върху бутер тестото. Отгоре нареди ябълките. Поръси с 1/8 ч.л. сол и черен пипер.
5. Печи сладкиша 30-35 минути или докато стане златист.
6. Поръси го с мед, нарежи го на парчета и сервирай с малко зрънца от нар.
Да ти е сладко!