Днес отново ще ти предложим една много вкусна и лесна рецепта. Тя е страхотна за следващото събиране с най-близките или с приятелите tи. А ето и как да си я направиш.

Необходими продукти:

• Четири пилешки гърди по 170 грама, обезкостени
• Сол и прясно смлян черен пипер
• 2 с.л. зехтин
• 1 среден сладък лук, нарязан
• 1 средна червена чушка, нарязана
• 3 скилидки чесън, нарязани
• 1/4 ч. л. лют пипер
• 3/4 чаша пилешки бульон
• 1/4 чаша сухо бяло вино
• 2 чаши чери домати
• 425 грama боб, измит и отцеден
• 2 с.л. нарязан пресен магданоз

Начин на приготвяне:

Загрей един тиган на средно висока температура. Сложи от двете страни на пилешките гърди сол и черен пипер. Загрей зехтина и щом се сгорещи, прибави пилешките гърди. Готви ги до златисто кафяво или около 6 минути на страна.

Намали температурата до средна, добави лука и чушката, но разбърквай често, докато омекнат или около 5 минути. Прибави чесъна и лютия червен пипер и отново разбъркай, докато чесънът омекне и пусне аромат за около 2 минути. Изсипи бульона и виното и разбъркай с дървена лъжица, за да отстраниш залепналите късчета по дъното на тигана, ако има такива. Добави чери доматите и боба и остави да покъкри.

Върни пилето в тигана сред доматите и боба. Увеличи температурата до средно ниска и оставете да къкри, докато пилето се сготви напълно, а доматите и бобът станат като сос, за около 15 минути. Сервирай пилето над боба и доматите и поръси с магданоз.

Приятен апетит!