Днешното ни предложение е богато на протеини и е подходящо за засищаща и вкусна закуска. Ще се хареса и на всеки, който си пада по брънч и вкусни кулинарни изкушения. Ето как да си го приготвите:

Необходими продукти:

• 1 ч.л. зехтин
• 1 среден лук, нарязан на кубчета
• 2 скилидки чесън, смлян
• 2 чаши пресен спанак, нарязан
• 1 чаша яйчни белтъци
• 2 с.л. обезмаслено мляко
• 2 глави зелен лук, нарязани на ситно
• 1 чаша чери домати, разрязани наполовина
• 1/3 чаша натрошено обезмаслено сирене фета
• сол и черен пипер, на вкус
• зехтин, за намазване на купата

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната до 375 градуса. Намажете 20-сантиметров съд за печене с масло.

Загрейте зехтина в незалепващ тиган на средно силна температура. Добавете чесън за 30 секунди или докато пусне аромат. Сложете лука, гответе за 2-3 минути и добавете спанака. Гответе го, докато е готов и отстранете от котлона.
В голяма купа разбийте белтъците от яйцата, млякото, солта и черния пипер. След това внимателно добавете зеления лук, чери доматите и спаначената смес.

Изсипете сместа в предварително намазнен съд. Поръсете сирене фета отгоре, както и сол и черен пипер. Печете 15-20 минути или докато центърът се стегне. Гответе 5 минути, след което сервирайте.

Бон апети!