С наближаването на летните месеци, все повече ни се иска да хапваме леки храни. Свинското месо и тежките ястия са изместени от салати и различни видове рецепти със зеленчуци и плодове.
Затова сме подбрали рецепта за прекрасните брускети, но сме заменили хляба с авокадо и сме подбрали по-сухо месо. Така ще можем да се наслаждаваме на италианската кухня, без да се притесняваме за за обиколката на талията ни.
Необходими продукти:
- 3 броя по-едро авокадо, срязани наполовина;
- сок от 1/2 лимон;
- 2 броя варени и настъргани пилешки гърди;
- 2 големи домата, нарязани на кубчета;
- малка глава червен лук, нарязан на ситно;
- 1 с.л. зехтин;
- 1/4 ч.л. червен пипер;
- кашерна сол;
- прясно смлян черен пипер;
- ситно нарязан босилек.
Начин на приготвяне:
1. Отстранете кората на авокадото.
2. Изстискайте лимоновия сок отгоре, за да предотвратите покафеняването.
3. В голяма купа смесете пилешкото, доматите, лука, зехтина и червения пипер. Подправете със сол и пипер.
4. Сложете малко от сместа в авокадото и гарнирайте с босилек.
Добър апетит!