Голям фурор предизвика посещението на световноизвестната канадска психоложка Лиз Бурбо в България. Тя беше у нас за първи път по покана на Наталия Кобилкина и дойде, за да се срещне със своите читатели и да направи два семинара: тричасовия „Петте травми, които ти пречат да бъдеш такъв, какъвто си“ и двудневния ВИП-уъркшоп пред по-малка аудитория „Благоденствие и изобилие“.

Повече от 300 човека имаха възможността да се докоснат до нея по време на двата семинара, а аудиторията беше разнообразна: колежки – психоложки от България, бизнесдами, моделки, плеймейтки и др. Две жени от Германия и една от Белгия също се прибраха в родината, за срещата с превърналата се в легенда на няколко поколения Бурбо. Но най-впечатляващата история е тази на младата дама Гергана Стоянова. Работила дълги години като софтуерен инженер в Европа, след курса „Гейши“ на Наталия Кобилкина тя взима някои кардинални решения за живота си и се мести да живее в далечен Сингапур, където е вече 1 година и се чувства щастлива. Научавайки, че канадката ще идва в България и ще води семинар на 23 март – датата, на която преди много години майка й си е отишла от този свят, тя го приема като знак и като събитие, по време на което ще си отговори на много въпроси, и веднага си купува самолетен билет до София. Самата Лиз, след като изслуша историята й, я покани на вечеря и й даде безценни съвети.

Интересът към 70-годишната психоложка не е случаен. Тя е издала 25 книги (сега работи върху 26-тата), всяка една от които се е превърнала в бестселър. Преведени са на 20 езика, разпространени по целия свят и продадени в над 50-милионен тираж. Но „ателиетата“, както тя ги нарича, на Лиз се провеждат предимно на френски език и предимно в САЩ, Канада, Франция и Русия. Невероятен успех е, че Наталия Кобилкина успя да я доведе в България. Тя казва, че това е нейна сбъдната мечта, защото животът й много се е променил след обученията на Лиз, които тя е посетила в Санкт Петербург. Наталия е амбицирана да направи школа на Лиз Бурбо в България и да я кани отново, както и нейни ученички, които също преподават.