Време е за най-любимото ни време от годината - Коледа!

Декември чука на вратата и покрай цялата суматоха около намаленията, пазаруването на коледни подаръци, декорирането на празничните дръвчета, е време да планираме добре и коледното си меню. Независимо дали възнамерявате да имате голяма коледна трапеза, която да споделите с приятели, или пък по-малка коледна вечеря само със семейството, едно нещо със сигурност няма как да бъде подминато с лека ръка, а именно любимите сладки и солени изкушения! 

Тайната на PANINO

Ако и ти също като нас обичаш уютните вечери вкъщи, придружени с домашно приготвена храна, то ще ти разкрием, че продуктите на марката Panino винаги можеш да си приготвиш нещо любимо, което да превърне делника ти в истински празник за ценители. Защото за да се получи истински кулинарен шедьовър, са важни съставките. А с разнообразния асортимент от ориз, боб, леща, брашно, хималайска сол и зеленчукови консерви на PANINO може да приготвите рецепти от всяко кътче на света - без значение дали от местната кухня, или пък нещо по-екзотично. 

Ориз за сарми и пилаф PANINO

От деца сме свикнали с вкуса им и няма как Бъдни вечер и Коледа да бъдат същите без перфектните бабини сармички! Подправени с огромна щипка любов, пълнени с кълцано месо, завити в лозови листа, с люта чушка и сушени череши, или пък с праз, те са обичани от малки и големи. И наистина едва ли има българско семейство, в което изкусителният им аромат да не присъства по време на дългите зимни вечери и най-вече на коледните празници.

Разбира се, има толкова много разновидности за приготвянето им, че би било доста спорно да изберем победител по вкус. Едно обаче е сигурно - тайната им съставка е оризът! С ориз за сарми и пилаф PANINO те са още по-вкусни и деликатно галещи небцето.

Знаем, че изобилието в магазините днес е огромно, но не с всеки пакет можете да приготвите перфектната коледна трапеза. Във всеки пакет с ориз за сарми и пилаф PANINO са внимателно подбрани най-перфектните по качество зрънца, които ще бъдат вашата малка кулинарна тайна. 

Ако се чудите как да спечелите сърцата на най-любимите си хора тази Коледа, имаме работещо решение за вас - представяме ви две от най-вкусните рецепти за постни сармички, подходящи за празничната трапеза, разбира се с любимия ориз за сарми и пилаф PANINO:

Лозови сарми

 

Необходими съставки:

• 300 г ориз за сарми и пилаф PANINO
• 20 бр лозови листа
• 1 глава лук
• 1 морков
• 30 мл олио
• 900 мл вода
• 1 домат
• сол и черен пипер
• ½ връзка магданоз
• кисело мляко

Начин на приготвяне:

Нарежете на ситно и задушете лука и моркова в олио. Добавете ориза и домата и запържете за кратко. Залейте с водата, подправете на вкус и гответе до омекване на ориза. Навийте сармите с плънката и наредете в подходящ съд.
Долейте вода колкото да ги покрие, похлупете и гответе на слаб огън. Поднесете с млечен сос и магданоз.

По-вкусно никога не сте хапвали!

Постни сарми с гъби и ориз за Бъдни вечер

Необходими съставки:

• 1 зелка кисело зеле
• 250 г ориз Бисерен Panino
• 200 г мариновани гъби
• 1 стрък праз
• 150 мл олио
• 2 супена лъжица червен пипер
• черен пипер на вкус
• 1 щипка чубрица
• 1 морков
• 200 мл зелев сок

За начало настържете моркова, нарежете праза на ситно, гъбите на малки кубчета и задушете в малко мазнина, в дълбок тиган. След като запържите за няколко минути, добавете почистения и измит ориз и подправките. Когато оризът придобие стъклен цвят добавете 200 мл топла вода и варете на бавен огън докато поеме водата при непрекъснато бъркане.

Започнете да завивате сармичките с плънката, наредете ги в тава и залейте със зелевия сок и останалата част олио (водата трябва да покрива 1 пръст).
Завийте тавата с алуминиево фолио и печете в предварително загрята фурна, на 180⁰С за около час. Махнете фолиото и допечете за още 15-20 минути.

Ето, че на трапезата ви са поднесени най-вкусните и ароматни сармички, които някога сте опитвали. Да ви е сладко! 

Екипът ни желае на всички ви от сърце топли и светли предстоящи коледни празници! Бъдете здрави, обичайте се и не забравяйте да се усмихвате по-често!