Трудно ни е да повярваме, че един от най-сексапилните мъже в Холивуд вече е на 55 години. От първата си поява на големия екран той се превърна в истински идол за милиони хора, както и в страхотен актьор и продуцент. Скоро ще имаме възможност да гледаме филмът на Тарантино „Имало едно време в Холивуд“ с Брад Пит и Леонардо ди Каприо в главните роли.

Нямаме търпение за тази лента и ви приканваме да си спомните най-ярките факти от живота на актьора.

Началото на кариерата му

Уилям Брадли Пит е роден в малкия град Шоуни, Оклахома през 1963 г. в религиозно баптистко семейство.

След училище Уилям е учил журналистика и реклама в колежа, но никога не е работил в тази сфера. Той отива в Холивуд с 325 долара в джоба си. По това време спира да използва пълното си име и просто става Брад Пит.

Преди да стане звезда, младият Брад е работил като товарач, шофьор и дори талисман на El Pollo Loco. Имал е нужда от пари за плащане на курсовете по актьорско майсторство и за наетия си апартамент. Скоро е забелязан и участва в различни филми и телевизионни сериали.

„Трябваше да танцувам в пилешки костюм пред ресторант за бързо хранене, за да привличам хора. Ето как разбрах начина, по който рекламите работят след 4 години в колежа." Брад Пит

Първият игрален филм с Брад Пит „Тъмната страна на слънцето“ излиза 10 години след заснемането, защото част от филма изчезва по време на снимките.

В началото на кариерата си Брад участва в доста необичаен проект, наречен „Страхотен свят“, в който актьорите и анимационните герои са смесени. За съжаление, лентата е провал в боксофиса.

Признание и слава

Актьорът се събужда популярен след ролята си в емблематичния „Интервю с вампир“, където играе заедно с известните Антонио Бандерас и Том Круз.

„От тибетски монаси научих трите най-лоши неща, които могат да се случат на човек. Това са красотата, славата и богатството.“ - Брад Пит

Играе в няколко легендарни филма като „Легенди за страстта“, „Седем“ и „Да срещнеш Джо Блек“. След като участва в „Седем години в Тибет“ на актьора е забранено да посещава Китай по политически причини. Твърди се, че наскоро е посетил страната и е дал автографи на китайски фенове.

Между другото Брад Пит знае добре японски.

За да направи образа си на екрана перфектно, актьорът трябвало да работи усилено върху бялата си усмивка. Но скоро е поканен да участва в „Боен клуб“. Разбира се, неговият герой, лудият Тайлър Дърдън, не може да има перфектни зъби, така че Брад трябвало да помоли зъболекаря си да отчупи част от предния му зъб.

За да изиграе Ахил в „Троя“, натрупва 10 килограма мускули и поради странни обстоятелства поврежда ахилесовото си сухожилие.

Брад Пит е единственият мъж в света, който е признат за най-сексапилен жив мъж два пъти според списание People.

„Знаете ли какво е да си Брад Пит? Това е да излезеш от главния вход само когато пред него има червен килим, а отстрани фотографи и тълпа. Трябва да знаеш всички задни врати и асансьори за персонала и да бъдеш притиснат в ъгъла, когато камериерката се появи в асансьора с количката си. В крайна сметка трябва да свалиш мотоциклетната каска само след като вече си минал през цялото фоайе на хотела и 15 етажа на асансьора!” - Брад Пит

Изненадващо, Брад досега не е спечелил нито един Оскар, въпреки че е номиниран 3 пъти. Първият е през 1996 г. за второстепенната си роля в „Дванайсет маймуни“. След това е номиниран през 2009 г. за главната си роля в „Любопитният случай с Бенджамин Бътън“. 3 години по-късно актьорът е номиниран за Оскар два пъти: като продуцент в номинация на Награда на филмовата академия на САЩ за най-добър филм и като актьор в „Кешбол“. Успява само веднъж през 2014 г., когато най-накрая получава наградата като продуцент за „12 години робство“.

Между другото тази церемония беше отпразнувана с куп пици, поръчани от Елън Дедженеръс. Пит обича тази храна и се твърди, че е дал голям бакшиш на доставчика.

В Холивуд има теория, наречена Пит-Ханкс континуум, която обяснява защо Брад никога не е печелил Оскар. Според тази теория има 2 вида актьори: първият прилича на Брад Пит, а другият на Том Ханкс. Актьорите от типа на Брад Пит могат да показват своите блестящи актьорски умения с години и все още да не получават наградата, а тези от типа Том Ханкс печелят Оскар за първата си успешна работа.

Наскоро потребител на Reddit проведе интересно проучване - той изчисли колко храна са изяли героите на Пит. Оказва се, че лентите, в които актьорът яде много, са по-успешни в боксофиса и хората ги харесват повече. Общо през цялата си кариера Брад е изял приблизително 4 986 калории на екрана. В „Кешбол“ консумира най-голямо количество калории. Според изследването яде пуйка най-често (в 5 филма).

Личен живот

През младостта си Пит е разбил много сърца. През 80-те той се среща с бъдещата съпруга на Майк Тайсън, известния модел Робин Гивънс.

По-късно има кратка връзка с актрисата Кристина Апългейт. Тяхната любовна история приключи, когато тя се раздели с него на публично място - по време на церемония по награждаването на MTV.

По време на съвместната си работа над „Седем“, Брад започва да се среща с Гуинет Полтроу. Двамата бяха сгодени, но се разделиха скоро след това без никакво обяснение.

След това популярният актьор се среща Дженифър Анистън в доста необичайна ситуация - агентите им организират среща „на сляпо“. През 2000 г. двойката сключва брак, но след 5 години се разделят. Между другото, през 2001 г. Пит и Анистън стартират успешна продуцентска компания, наречена Plan B. Благодарение на нея са осъществени известни филми като „Троя“, „От другата страна“, „Чарли и шоколадовата фабрика“, „Лунна светлина“, „Z-та световна война“ и други.

Брад Пит среща Анджелина Джоли на снимачната площадка на „Мистър и мисис Смит“, а Джоли ражда детето им в Намибия една година по-късно. Тогава актьорът стана баща на близнаци и осинови приемните деца на Анджелина. Сега имат 6 деца - 3 момичета и 3 момчета. И всички те имат фамилното име Джоли-Пит.

„Бащинството е най-доброто нещо, в което някога съм участвал. Това променя гледната ти точка. Можеш да напишеш книга, да направиш филм или да нарисуваш картина, но да имам деца е най-необичайното нещо, което съм правил." - Брад Пит

Двойката официално „регистрира“ брака си след 10 години заедно. Годежният пръстен е направен по скици от актьора и на бижутерите им е необходима една година, за да го създадат. Брачният им договор се състои от 101 страници.

Преди развода си двойката участва във филма „Край морето“. Лентата разказва историята на съпруг и съпруга, които се опитват да спасят брака си. За съжаление, тази терапия не дава резултат - филмът получава ниски оценки, а Джоли и Пит се развеждат.

„Всички си тръгваме по един или друг начин. Ще оставим децата си, любимата си. Много се страхувам от смъртта. Но не се страхувам от живота." - Брад Пит

Хобита

Брад Пит обожава мотоциклети. Той има своя колекция.

„Карам мотоциклет. Знаете ли, има чувство за свобода - можеш да чуеш радиото от колите и да си себе си под каската." - Брад Пит

Брад Пит има винарна в Прованс, която произвежда розе Miraval.

Актьорът обича архитектурата. Той взема уроци по компютърен дизайн от Франк Гери и става съавтор на монография, посветена на къщата на Робърт Ро Блекър.

През 2006 г. Пит създава фонд, който се занимава с финансиране на жилища на достъпни цени в Ню Орлиънс за жертвите на урагана Катрина.

„Едно нещо разбираш след 40 - добре е да използваш света за постигане на собствените си цели и основната цел е да бъдеш полезен на този свят.“ - Брад Пит

През 2018 г. актьорът се опита да си купи „среща” с актрисата Емилия Кларк за 120 000 долара на благотворителен търг на Фонда за помощ в Хаити. Пит обаче губи от неизвестен мъж, който приключи търга с оферта от 160 000 долара. По-късно Кларк призна, че съжалява, че Брад Пит не е спечелил.

Коя от ролите на Брад Пит ви харесва най-много? Вълнувате ли се от излизането на новия филм с него?