Когато става дума за татуировки, обикновено най-големият ни страх е да получим нещо, за което може да съжаляваме в бъдеще. Но дори и да се чувстваме абсолютно комфортно с мастило по тялото си, винаги може да има хора, които не споделят мнението ни. И понякога дори невинна татуировка може да ви накара да си навлечете проблеми.

Събрахме 8 странни правила за татуировките от цял свят, които трябва да вземете предвид, преди да се преместите някъде или да планирате ваканцията си.

1. Джорджия, САЩ

Ако живеете в щата Джорджия, в САЩ и искате да получите постоянна очна линия, имаме лоши новини за вас - тук всъщност е незаконно да се татуирате в рамките на 2.5 сантиметра от очната орбита. Това означава без перманентен грим и без микроблейдинг на веждите.

2. Тайланд

Тайланд е предимно будистка страна и там статуите и изображенията на Буда се считат за свещени предмети на поклонение. Но ако смятате, че това е добра причина да получите хубава татуировка на Буда, за която винаги сте мечтали, абсолютно грешите. Да имате снимка на главата на Буда на ръката или гърба си, се счита за дълбоко неуважително, културно неподходящо и обидно към религиозната част от населението. Ето защо Тайланд забрани татуировките на Буда както за туристите, така и за местните хора.

3. Дания

В Дания не са разрешени татуировки на ръцете или лицето. В тази страна татуирането на нечии ръце, шия или лице е незаконно от 1966 г. Въпреки това изглежда, че този закон не се спазва толкова стриктно, тъй като днес има много датчани, които имат татуировки в тези области. Както и да е, те могат просто да отидат в съседна страна, за да удължат ръкава си и да избегнат наказанието.

4. Хавай

В Хавай е незаконно е да си правите татуировка зад ухото или върху клепачите, освен ако това не се извършва под наблюдението на регистриран лекар. Това означава, че това действие трябва да се извършва от лицензирани, сертифицирани лекари, а не майстори на татуировки.

5. Северна Корея

В Северна Корея съдържанието на татуировките е строго регламентирано от комунистическата партия и трябва да бъде одобрено, преди да бъдат направени, въпреки че понякога тези регламенти могат да бъдат доста двусмислени. Например, не можете да си татуирате думата „любов“ към семейството си, но ако тя изразява привързаността ви към страната и водещата партия, би било добре. Някои от най-популярните корейски татуировки са „Защита на родината“, гълъб, представляващ мир и орел за сила. Напротив, лицето на Ким Чен Ун на бицепса ви, би довело до незабавно наказание - изображенията на управляващото семейство са свещени в тази страна. Трябва също да имате предвид, че ако жена в Северна Корея има татуировка, това обикновено означава, че идва от лошо семейство.

6. Япония

Въпреки че Япония няма настояща забрана за татуировки, ако имате мастило по кожата си, не можете просто да влезете на всяко място, което искате. Причината за това се крие в миналото - татуировките винаги са били свързани с японските престъпни банди и все още има огромна социална стигма срещу боди арта в тази страна. Така че, ако планирате да ходите на басейн, фитнес, бар, ресторант или друго обществено място, уверете се, че татуировките ви са покрити.

7. Малайзия

Като цяло, постоянните татуировки са забранени сред мюсюлманите сунити, защото те вярват, че татуирането променя тялото, което всъщност е творение на бога. Но дори и да не сте религиозна личност, бъдете внимателни с боди арта, когато сте в Малайзия - никога не показвайте татуировки с цитати от корана и с думите „Аллах“ и „пророк Мохамед“.

8. Германия

Въпреки че общото отношение към татуировките в Германия е напълно приемащо, някои от тях могат да ви навлекат сериозни проблеми. За да бъдем точни, раздел 86а от германския наказателен кодекс забранява показването на всякакви татуировки със свастика, сиг руната, която е била използвана от Шуцщафел, стилизирания келтски кръст, слънчевия кръст и други елементи, свързани с нацистката култура. Други символи, които са забранени в тази страна, включват сърп и чук, червена звезда и червен флаг, които обикновено се използват като емблеми на комунистическата партия.

Какво мислите за тези правила за татуировки?