Чувала ли си за този трик? В стремежа си да приспят бебчето си, много нови родители са готови да опитат почти всичко. От това да ги отегчават с всевъзможни истории, през това да им осигурят всякакви биберони и залъгалки, родителите измислят какви ли не изобретателни решения, за да помогнат на малките си наследници (и на самите себе си!) да затворят очи.

Сред многото неортодоксални методи за приспиване на бебета, може и да си чула, че кърпичките също са толкова добри, колкото и приспивните песнички, когато става въпрос за изпращане на бебчо в страната на сънищата. Идеята е, че внимателното докосване върху лицето на малкото съкровище с тях има успокояващо въздействие и преди да е осъзнало какво се случва, то заспива. При това изключително бързо! Но дали действително това меко казано  смешно звучащо решение работи?

Лаура Никърсън подлага на тест този нестандартен метод и виждаме какво се случва във видеото:

Въпреки че много хора вярват в подхода и смятат, че само 60 секунди са достатъчни на бебето да заспи, не изглежда това да има голямо въздействие върху малката Ребека, 6-седмичното бебе във видеото. Още през 2015 г. журналистката от NBC Савана Гудри също се опитва да постигне успех по този начин върху 8-месечната си тогава дъщеря. Но не само че не може да я накара да заспи, но всъщност успява да я раздразни и да я накара да се кикоти.

Въпреки това, Гудри е вдъхновена да опита отново заради един австралийски баща, който се доверява изцяло на този начин на приспиване. Видеото на Нейтън Дайло, показващо този трик в действие, е заснето през 2015 г., когато синът му Сет е само на 3 месеца, а днес е събрало повече от 12 милиона гледания:

Както при много аспекти на родителството, за съжаление, този хитър трик не може да бъде решение за всичко. А ти готова ли си да го пробваш?