Всички сме прекарали часове в строене на различни неща с LEGO, но някои хора са приели това прекалено сериозно, като са създали невероятни модели на роботи, кораби, сгради и други неща, които приличат много на истинската им версия.

Убеди се сама:

Работещ V8 двигател

Като деца всички обичахме да си играем с колички. Но има хора, които са пренесли детските игри на друго ниво, като са създали работещ на ток V8 двигател V8. 

Самолетоносачът “Хари С. Труман”

Мал Хоукинг е създателят на Lego версията на кораба, който на пръв поглед изглежда лесен, но не е така. Хоукинг е създал модел, който е дълъг почти 5 метра, висок е над 1 метър и тежи 158 кг. На него има малки самолети, асансьори и други съоръжения, които наистина се движат.


X-wing в реални размери

Компанията LEGO наема хора, които да строят огромни модели. Разбира се, има много фенове на "Междузвездни войни", които са в екипа. Заедно те са създали най-откаченото нещо, правено досега: X-wing в реални размери. Построяването е отнело 4 месеца и 5 милиона парченца.

T-800 с реални размери

Мартин Латта е човекът, построил Т-800 с реални размери. Моделът е висок 1,83 метра и е съвършен. Приликата с оригинала е невероятна и са били нужни 15 000 парчета LEGO, за да бъде направен. Ако “Терминатор” стане реалност, би било много интересно.

Най-високата LEGO кула

През годините много екипи са се борили да поставят рекорд за най-високата лего кула, но през 2015 година той е поставен от екип на LEGO в Италия. Конструкцията е висока 35 метра и е в Милано, минавайки рекорда от 2014 с няколко сантиметра.

Роботът, който държи световен рекорд за нареждане на Кубчето Рубик.

Много от вас сигурно обожават да нареждат Кубчето на Рубик и има и такива, които обичат да строят роботи от лего. И все пак някой е решил да смеси двете хобита и да направи робот, наречен "CubeStormer III". Той нарежда кубчето за 3,253 секунди.

Kъща с реални размери, която е напълно използваема.

Джейсън Мей проектира истинска къща от лего. В къщата има вода, тоалетна и душ. За съжаление, леглото не е много удобно. Трябвало е къщата да бъде премахната. Местенето ѝ било прекалено скъпо, затова тя е разрушена.

Работещ автомат HK UMP 45

Всичко може да се използва като оръжие, затова ентусиастът Джак Стрейт решава да направи оръжие от лего, което наистина стреля. Моделът е HK UMP 45 и е направен от черни блокчета. Механизмът е направен като истинските, но стреля кубчета, а не патрони.

Алианц Арена

Алианц Арена е невероятна постройка, която си заслужава да се види, но и направеният от 1 300 000 блокчета модел на стадиона не е за изпускане. Може да побере до 30 000 малки LEGO зрители. Моделът е висок 1 метър, свети и има специални ефекти, които се появяват над зрителите.

Шокираща карта на Европа, която е доста детайлна

Картата се състои от 53 500 части и е голяма 15 кв.м.. Това е съвсем нормална карта, но дизайнерите са искали да я направят релефна, което я прави уникална.