В началото на всяка връзка всичко е прекрасно. Смятате половинката си за перфектния партньор. Постоянно мислите за него и искате да прекарате колкото може повече време заедно. Често любовта в началото е безусловна и донякъде сляпа. Постепенно обаче разбираме какъв всъщност е любимият човек. Понякога оставаме изненадани. За съжаление това се случва точно заради сляпата любов, която ни връхлита. Тя замъглява трезвата ни преценка за хората.

Какво всъщност означава безусловна любов?

Не, не го бъркайте с "лудата" любов, в която половинката ви е център на вашата Вселена и не виждате по - далеч от нея. Безусловната любов е възможността на всеки да бъде себе си в една връзка. В основата на тази любов е приемането на другия такъв какъвто е и да обичате именно него, а не измислен образ. Това означава да обичате партньора си, дори когато не го разбирате.

Дали всеки е способен на безусловна любов?

Замислете се дали сте готови да обичате някой цял живот. Този човек ще започне да се променя с възрастта, както и вие. Ще става по-сърдит, по-сприхав, ще започне да му пада косата, зъбите. Ще се промени тотално. Но в това се изразява безусловната любов - да обичаш някого такъв какъвто е в момента. Защото външният вид е преходен, но душата и сърцето са вечни.

Безусловната любов е трайна ангажираност

Това означава, че давате обет пред себе си и партньора си, че винаги ще бъдете до него, дори когато ви е трудно. Че ще го обичате, дори когато е непоносим или греши. Давате заявка, че ще го подкрепяте в най-трудните и мрачни моменти.

Научете се да не приемате кризите на половинката си много лично

Не винаги човекът, който обичаме е на ниво или поне на ниво, което ние искаме. Това няма как да стане. Поне не постоянно. Понякога проблемите на половинката ви нямат общо с вас. Може да се тревожи за работни проблеми, за родителите си, за спор с приятели. В такива случаи не приемайте лично неговото лошо настроение, а просто бъдете до него. Подкрепяйте го, без да задавате излишни въпроси. Когато е готов, той сам ще сподели какво го тревожи. 

Винаги общувайте открито и с позитивизъм

Избягвайте споровете, особено тези на висок тон. Поддържайте положителната емоция във всеки разговор, ако това е невъзможно, опитайте се да контролирате нервността си. Никой не обича скандалите. Те отблъскват и тровят всяка връзка.

Безусловната любов винаги прощава

Тук говорим за грешки, които все пак не ви нараняват дълбоко и непростимо. Всичко, което е в границите на допустимото, трябва да се прости. Все пак всички сме хора и понякога грешим. 

Дайте на партньора си време и пространство

В някои ситуации е по-добре да се отдръпнете и да дадете малко време и пространство на половинката си. Понякога всеки има нужда да остане сам с проблема си, докато се осмели да го сподели. Това е важна част от всяка връзка.

Безусловната любов иска честност. Съвсем искрено и реално да оцените своя партньор и да прецените можете ли да го обичате по този начин - искрено и безусловно. Ако поставяте условия и емоционално изнудване във връзката, то това не е безусловна любов. Подобна връзка трябва да се прекрати незабавно. За безусловната любов е важно всеки да приема другия такъв, какъвто е и да го обича с всичките му недостатъци.