Вярвам в събуждането с добро утринно съобщение. Не защото се чувстваш така, че трябва да го направиш, или защото си видял някой да го прави във филм един път, а защото първото нещо, което искаш да направиш, когато се събудиш без мен, е да се чувстваш сякаш съм до теб. Ще ти пиша точно преди да си легна, винаги спя по-късно, и когато се събудя, отговорът ти ще бъде там: "Добро утро, красавице."

Искам да държа ръката ти на масата на вечеря, без дори да осъзнавам, че го правя. Вярвам в публичните прояви на обич, които никога не се усещат така, защото дори не забелязваме никой около нас. Понякога ще бъдем тази двойка във влака, която се целува в ъгъла и никой от нас няма да се интересува, защото този свят има нужда от малко повече любов. Някои хора ще ни погледнат и ще си помислят „Вземете си стая“ и ще искаме да си кажем „Светът е нашата стая“.

Вярвам в разговорите, в здравия вид, които поемат живота и понякога преминават през вълни от несъгласие или дебати, но винаги се озоваваме там, където трябва да бъдем - истината. Ще ти разкажа за моя ден, а не за повърхностните подробности, които казваме на някой, който попита „Как беше денят ти?“ без наистина да се интересува. Ще ти разкажа за страхотните неща, които си мислех, и за тъжния човек, който видях в ресторанта, и за начина, по който се чувствах, когато минавах през моста. Тогава ще те слушам как говориш за деня си и бих искала да съм там с теб.

Защото става въпрос за споделяне, нали? Получаване на привилегията да споделяш нечий живот, да бъдеш част от всички неща, за които мечтае и постига, и да ги задържи чрез своите неуспехи. Животът ще ни проваля, но ще ни проваля заедно и ще споделим и болката, и радостта. Вярвам, че е голяма чест да споделям нечии подробности и ще направя всичко възможно да бъда твой съотборник.

Понякога обаче ще бъдем приятели, защото вярвам, че приятелството прави най-добрите романси. Ще поръчаме голяма пица и ще гледаме глупави телевизионни предавания в пижами и ще влезем в игрални двубои, които се превръщат в нещо различно, нещо много по-добро. Ще спим из цялата къща, защото понякога се забавляваме прекалено много, за да отидем в леглото. Заедно ще станем шумни деца, които искат да останат без време за лягане и да ядат нездравословна храна, докато разказват страшни истории. Никога няма да се почувстваме така, че да искаме да пораснем.

Вярвам в теб, дори да не съм те срещала, дори и никога да не го направя. Вярвам, че ти си там - човекът, който ще ми изпрати съобщение сутринта, ще сподели последното парче с мен и ще бъде мой съотборник. Някъде там си и чакаш нещо значимо да влезе в живота ти. И може би никога няма да намерим това перфектно нещо и може би никога няма да се срещнем, но това е добре. Защото искам да прекарам целия си живот вярвайки в нещо наистина велико - нещо наистина грандиозно и рядко - дори да съм сама във вярата си.