Заслужаваш някой, който ще те гледа и ще знае, че си достатъчно добра. Някой, който няма да ти позволи да се бориш за това дали си струваш или не, защото е така. Как хората те виждат или етикетират, не добавя, не променя и не намалява това коя си.

Заслужаваш някой, който никога няма да изисква от теб да се променяш, за да отговаряш на стандартите на други хора. Защото разбира, че очите ни виждат неща, места и хора извън нашите собствени перспективи. Че в действителност не виждаме всичко това, което са, виждаме го по това, което всъщност сме ние - отражение на сърцето и душата ни.

Заслужаваш някой, пред който не е нужно да се утвърждаваш. Някой, който никога няма да те види като твърде много от това, твърде много от онова, някой, който ще прегърне всичките ти ръбове и ще бъде сигурен, че ако не са те, няма да бъдеш ТИ.

Заслужаваш някой, който никога няма да те накара да се почувстваш така, че да трябва да си неговата монументална идея за това коя трябва да бъдеш. Някой, който ще разбере, че начинът, по който говориш, начинът, по който се обличаш, начинът, по който се движиш, е това, което те прави уникална, а уникалното е красиво. Някой, който ще те погледне и ще обича лошите ти части, колкото обича и добрите.

Заслужаваш някой, който никога няма да мисли прекалено за недостатъците ти. Някой, който ще осъзнае колко ти е било трудно да обичаш и ще приеме това коя си, като по този начин никога не позволява на категорично незначителни хора да съсипят това между вас.

Заслужаваш някой, който ще съществува, за да види красотата в теб. Някой, който ще те види със сутрешното ти лице, ухаещия ти сутрешния дъх и няма нищо против, когато пееш силно любимата си песен. Някой, който ще те види да облизваш сладоледения шоколадов конус по най-непривлекателния начин и пак ще те намира за красиво привлекателна.

Заслужаваш някой, който ще остане с теб през бурните дни и те уверява, че някъде по пътя ще има дъга. Някой, който ще те вдъхнови, ще те насърчи, ще те изтласка извън собствените ти граници. Някой, който ще се довери на твоите таланти и способности, дори когато ти не можеш да го направиш. Някой, който ще те обича в най-критичните ти моменти, и в тези, когато дори ти не можеш да обичаш себе си.

Заслужаваш някой, който ще те види в лошите ти дни, а също и в хубавите. Някой, който ще те види в най-отчайващите ти моменти, а също и в радостните. Някой, който ще те види от недостатък до недостатък и ще приеме всеки един. Някой, който ще те види в най-грозните ти моменти и в такива, в които си кучка, някой, който ще види най-лошата ти страна и все още ще те обича.

Заслужаваш някой, който ще види интелигентно човешко същество, дори когато няма смисъл. Някой, който ще види истински щастлив човек, дори когато си твърде глупава. Някой, който ще види усмивките, премеждията и фасадите, и повече от това - ще види истинската ти същност.

Заслужаваш някой, който ще види отвъд външното, който ще види умен, красив човек, който ожесточено се бори в живота. Някой, който ще уважава интензивността на храбростта ти. Някой, който ще разпознае силния ти стремеж да преодолееш най-тежките моменти в живота.

Заслужаваш някой, който никога няма да ти говори глупости за това коя си, нито лекции, за да се промениш. Заслужаваш някой, който ще бъде до теб. Търпеливо да те обича за всяка добра и всяка лоша част в теб. Постоянно разбирайки, че това си ти и стига да не прекрачиш границите си и да уважаваш хората около себе си, си добра.

Заслужаваш някой, който ще те види и ще знае, че струваш много повече, отколкото това, което се вижда на пръв поглед.

Заслужаваш някой, който ще те обича изцяло.