Сродна душа не е някой, който те допълва. Не, сродна душа е някой, който те вдъхновява да завършиш себе си.

Сродна душа е някой, който не те съди за недостатъците ти. Сродна душа е някой, който вижда назъбените ти краища, който вижда частите от теб, които са били закалени от любовта и живота, който вижда войните, срещу които се биеш, и който избира да застане до теб. Сродна душа е някой, който наблюдава, докато се сблъскваш с белезите си отвътре; винаги те насърчава да се лекуваш по своето време, по свой собствен начин; винаги те насърчава да продължиш напред.

Сродната душа е някой, който те предизвиква да предизвикаш себе си. Някой, който вижда потенциала, който преминава през костите ти, и който ти позволява да знаеш точно на какво си способна. Той ти помага да отвориш очи, да се примириш с факта, че си могъща извън всякаква степен. Той те вижда по начини, по които никога не си успяла да се видиш и не се страхува да те вдъхнови, докато най-накрая не го видиш и ти.

Разбери, сродна душа е някой, който не се страхува от израстването ти. Не изпитва нужда да те използва от време на време, за да те предпази от това да станеш толкова голяма, колкото винаги си била предназначена да бъдеш. Не се чувства неадекватен, когато те види да се извисяваш, когато види нещо ново в теб. Сродна душа е някой, който никога няма да те оскърби за това, че се променяш, защото правиш нещата, които винаги си се сдържала да правиш, защото една сродна душа знае, че се изграждаш в някого, с когото се гордееш, и това е толкова красиво за него - че е това, на което винаги се е надявал за теб.

Така че не, една сродна душа не те завършва – вдъхновява те да завършиш себе си. Сродна душа е човекът, който поддържа посоката ти, който те мотивира и те насърчава да се променяш, да се преоткриваш, докато не си щастлива. Сродна душа е човек, който те обича с толкова много убеждение и има толкова голямо сърце, че е почти невъзможно да се съмняваш в това колко си способна да станеш точно такава, каквато винаги си искала да бъдеш.