Мисля, че всички сме били в това положение. Срещаме някого, който според нас заслужава времето и любовта ни. Може би е наша грешката, че не сме забелязали предупрежденията. Познато е, нали? Всички сме били с човек, който искаме, желаем и ни е грижа за него. Всички сме били наранявани.

Никоя връзка не е перфектна. Всяка има своя проблем. В нея двойката трябва да работи над проблемите си като възрастни.

Но когато се появи първият конфликт, партньорът ти се опитва да обвини теб за всичко и тогава трябва да осъзнаеш, че той не е готов да се бори за теб. Когато той бяга от своето минало и проблеми, вместо да се изправи срещу тях, трябва да разбереш, че той не е способен да се грижи за теб. Той не може за себе си дори.

Някои хроа предпочитат да са жертва. Те са прекалено слаби, за да се изправят лице в лице с всяка трудност. Когато им кажеш това, ще се извинят за поведението си и ще кажат, че са нямали намерение да го правят. Ще извъртят всичко в своя полза. Ще се самосъжаляват, но няма да показват с действията си някаква промяна. Тези хора предпочитат да си тръгнат, да избегнат караница и да не се изправят пред реалността. Това те оставя наранена и объркана. Внимавай с хората, които харесват да живеят нездравословно, защото техния стил няма да ти позволи да се измъкнеш толкова лесно.

Всички стигаме до момент, в който решаваме какво е важно за нас в една връзка. Когато искаме да се борим за някого, който е от значение за нас, когато искаме да го продкрепяме и в добро, и в лошо, когато той се бори със собствените си демони, то трябва да получаваме същото в замяна. Трябва да се чувстваме щастливи, обичани и подкрепяни. Ако го прави, няма за какво да се притесняваме. Ако е обратното и не получаваме нищо от връзката си, то е време да я напуснем.

Когато си във връзка, няма лошо да си свой приоритет. Има разлика между приоритет и егоизъм. Първото означава, че продължаваш да работиш върху себе си и мечтите си, че си готова да дадеш на партньора си всичко, да се бориш с проблемите. Това, че си свой приоритет показва, че се грижиш за себе си и се обичаш, защото знаеш своята стойност и уважаваш човека до себе си.

Внимавай, когато отваряш сърцето си за някого. Обърни внимание на всичко, което ти подсказва да бягаш. И винаги помни: Заслужава да бъдеш обичана и някой да се бори за теб. Защото ако това не е така, то какъв е смисъла? Ако той не го прави, няма да е способен и в последствие.